Esenyurt’ta 2 gün önce polise başvuran Yasin D., tanımadığı kişiler tarafından gasp edildiğini söyleyerek polise şikayetçi oldu. Yasin D. polise verdiği ifadesinde “Manisa’dan araba almak için İstanbul’a geldim. Oto pazarında otomobilini satan Ömer Ş. adlı kişiyle tanıştım. Aracını beğendim. Ertesi gün satış işlemleri için yanıma 11 bin lira para alıp yanına gittim. Bana otomobilin ruhsat sahibini getireceğini söyleyerek yanımdan ayrıldı. O ayrıldıktan kısa süre sonra bir minibüsle yanıma yaklaşan 4 kişi beni zorla araca bindirip darp etti. Cebimdeki paraları aldıktan sonra beni yola fırlatıp kaçtılar” dedi.


Gasp Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis kısa sürede öğretmen Yasin D.’yi döven kişilerin liderinin Ömer Ş. olduğunu tespit etti. Bu gelişme üzerine Ömer Ş. gözaltına alındı. Bu kişinin ifadesi doğrultusunda minibüste bulunan zanlılardan Kemal H.’de yakalandı. Minibüste bulunan diğer 3 kişinin ise kimlikleri belirlendi.


Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Ömer Ş. ile Kemal H. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.