Pasinler'deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 tarihinde, ders bitiminde evine giderken saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Kanlar içinde bulunan A.K., ambulansla götürüldüğü Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım altına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'ye bağlı Cinayet Masası'ndan oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir Narmanlı'dan önce DNA testi için çeşitli örnekler alındı. DNA testi sonrası Narmanlı ve işsiz olan arkadaşı Ümit Aydemir, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

"O PARA POLİSLERE VERİLDİ"

'Kasten öldürmeye teşebüs, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak' amacıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, 'nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma, cinsel saldırı' suçlarından da 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası istenen Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir 15'inci kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan verilen raporda öğretmen A.K.'nın ruh sağlığının bozulduğuna işaret edilerek, ifadesine itibar edilmemesi için tıbbi bir sebep bulunmadığı vurgulandı.

Duruşmada Kadir Narmanlı, "Bir ay boyunca elimi kolumu sallayarak dolaştım. Vali talimat verdi. Emniyet, medya baskısı üzerine sanık arayışına girdi. Belediye başkanı öğretmeni bu hale getirenleri yakalayana 20 bin lira ödül vereceğini söyledi. Bence o parayı polislere verdi. Polis görevini düzgün yapmamıştır. Allah görüyor yukarıda" dedi.

Diğer sanık Ümit Aydemir ise polislerin ve gardiyanların kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdü. Kadir Narmanlı'nın avukatı Alparslan Kaya da "Dosyada teşhis edilen Veysel Mumcu isimli bir kişide var. Bu kişininde sperm örnekleri uyumlu çıkmıştır. Ancak bu kişinin beyanına hiç başvurulmamış, dosyaya dahil edilmemiştir. Mağdur Pasinler'de 90 kişiden 40 kişiyi teşhis etmiş. Müvekkilim 6-7-9 Nisan'da gözaltında tutuldu, mağdurun ifadesinde verdiği gibi yüzünde çizik yoktu" diye konuştu.

20 BİN LİRA ÖDÜL POLİSE VERİLMEDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk durumlarının devamına kararla duruşmayı ertelerken Pasinler Belediye Başkanı AK Parti'li Ünsal Sertoğlu sanıkları polis bulduğu için, ödül olarak açıklanan 20 bin lirayı kimseye vermediklerini açıkladı. Öğretmen olayını aydınlatmak için böyle bir ödül vermeyi taahhüt ettiklerini vurgulayan Başkan Sertoğlu, "Sanıklar ihbar üzerine yakalanmadı. Polis kendi çabalarıyla sanıklara ulaştı. Bu nedenle kimseye herhangi bir ücret ödenmedi" dedi.