Denizciler İlköğretim Okulu öğrencisi F.S.T.'nin babası Memiş T., sınıf öğretmeni H.A.'nın kızını 4 kez dövdüğü iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine inceleme başlatıldı, öğrencinin sınıfı değiştirildi.

Yaşadıklarını anlatan Memiş T., kızının öğretmeni tarafından dövüldüğünü eşinin önceden bildiğini söyledi. Memiş T., "Eşim okul müdürüne konuyu aktarmış, o da öğretmeni uyarmış. Bunun üzerine öğretmen kızıma ilgi göstermemeye başlamış. Tahtaya kaldırılmamış, ödev verilmemiş. Bir erkek arkadaşı vurunca kızımın burnu kanamış. İlgisiz davranan öğretmen kızımı alıp müdürün yanına götürmüş, düştüğünü söylemiş. Müdür de kızımı alıp hastaneye götürmek yerine bana getirdi. Bende müdürle tartıştıktan sonra birlikte kızımı hastaneye götürdük. Müdür bizi orada bırakıp gitti. Kızım 24 saat boyunca beyin travması riski ile müşahede altında tutuldu. Kızımın daha önce de öğretmeni tarafından dövüldüğünü bu olaydan sonra öğrendim ve şikayetçi oldum" dedi.

F.S.T. de öğretmeninin kendisi dövdüğünü belirtti. Minik kız, "Kafama, koluma ve bacağıma vurdu" diye konuştu. Okul yönetimi ise öğretmenin öğrencisini dövdüğü iddialarını kabul etmedi.




-----------

T.: Terzi