Erzincan Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytekin Sanalan, ‘Artık Her Sınıf Akıllı’ adını verdiği projeyi hayata geçirmeleri için 4'üncü sınıf öğrencileri Faruk ve Ekrem Konan kardeşlere ödev verdi. Proje üzerinde yaklaşık bir yıl çalışan öğrenciler, bir metrekarelik dolabın içine bilgisayarların şarj edilebilecek elektrik aksamını yerleştirdiler. Daha sonra alınan 21 bilgisayar, akıllı projeksiyon cihazı ve kablosuz internet erişim noktasını dolap içerisine dizayn ettiler. Konan kardeşlerin 16 bin liralık harcamaları üniversite tarafından karşılandı. Seyyar akıllı sınıf laboratuvarından bölümdeki 330 öğrenci yararlanmaya başladı.

"NORMAL SINIF 5 DAKİKADA AKILLI LABORATUVAR OLUYOR"

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytekin Sanalan, sistemin Türkiye’de olmadığına işaret ederek "Eğitim Fakültesi'nde normal bir sınıfı bilgisayar laboratuvarı haline getirebilmek için tasarladık. Dersimizde teknolojiye ihtiyacımız varsa, donanımı 5 dakika içerisinde kurup, normal bir sınıfı akıllı tahtalı bir bilgisayar laboratuvarı haline getirebiliyoruz" dedi.

"DAHA VERİMLİ"

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Ayhan Koç da derslerde bilgisayar uygulamalarına ihtiyaç duyduklarını anımsatarak “ Sınıf ortamı kısa sürede bilgisayar laboratuvar ortamına dönüştürülüyor. İnternet bağlantısı olduğu için online uygulamalar ve etkinlikler yapma imkanı da buluyoruz. Böylece dersler daha verimli oluyor" diye konuştu.