Van'da meydana gelen depremlerin ardından Kalecik mevkiinde Koç Vakfı 128, Turkcell 64 ve TEV'in de 64 olmak üzere toplam 256 öğretmen lojmanı yapıldı. Yapılan lojmanların geçen günlerde yapılan açılışının ardından bugün ise kura çekimi yapıldı. Kalecik mevkiinde yapılan kura çekimine katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, depremin ardından tüm Türkiye'nin kenti ayağa kaldırmak için seferber olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"İşte bugün o seferberliğin bir uzantısı olarak buradayız. 3 hayırsever kuruluşumuz. Birisi Koç topluluğunun kurucusu Vehbi Koç adına kurulmuş olan vakıf tarafından yapılan 128 konutluk öğretmen lojmanları, hemen bitişiğinde Turkcell'in 'Türkiye Kumbarası' adı altında yapmış olduğu başta Turkcell kendisi 9 milyon lira bir kaynak bırakarak, başlatmış olduğu güzel bir kampanyayla vatandaşlarımızın SMS'lerle katılarak sağlanan kaynaklarla yaptırılan 64 adet lojman ve TEV yaptırmış olduğu 64 öğretmen lojmanı. Bu vakıflar, bu kuruluşlar sadece Van depreminden sonra burada yaşayanların, çalışanların, Vanlıların, öğretmenlerimizin ve hepimizin sıkıntılarını gidermek için yaralarını sarmak için buradaydılar. Hiçbir maddi beklentileri yoktur. Onları buraya getiren tek bir neden olabilir. O da kardeşlik. O da bu depremde tespit edilen ve sınavdan geçmiş olduğumuz bu topluluğun doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle sarsılmaz bir kardeşliğin olduğunun tezahürüdür."

Yapılan konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ilk kuranın talihlisi olan 40 yıllık öğretmen Hatice Karatekin'in kurasını çekti. Konteynerda kaldığını belirten Hatice öğretmen herkese teşekkür etti.