Alacayer Köyü İlköğretim Okulu'ndaki olay, dün sosyal bilgiler dersi sırasında meydana geldi. İddiaya göre, 8’inci sınıf öğrencisi Cihat Tamer, masa örtüsünü katladığı sırada ayakta olduğunu gören öğretmeni S.Ö.'nün "Otur" uyarısıyla karşılaştı. Tamer'in oturmaması üzerine bağıran öğretmen S.Ö., "Duymadım" yanıtını alınca öfkeye kapıldı ve iddiaya göre öğrencisine kafa attı, yere düşünce de tekmeledi. Tamer, kendisini sınıfı koşan okul müdürü ve diğer öğretmenlerin kurtardığını söyledi.

Burnu kanayan Tamer, soluğu ailesinin yanında aldı. Ailesi de Tamer'i Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürererek burada tedavisini yaptırdı. Tamer'in burnunda iki kırık tespit edildi. Tamer, daha sonra da ailesi ile birlikte önce jandarmaya ardından da Çatak Cumhuriyet Savcılığı'na giderek öğretmen S.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili inceleme başlatıldığını, daha sonra açıklama yapılacağını belirtt. Öğretmen S.Ö. ise bugün savcılığa gidip ifade vereceği sırada Tamer'in yakınlarının tepkisi ile karşılaştı. Çevredekilerin araya girmesiyle olayın büyümesi engellendi. 



MÇ(FE/SS)

---

S.Ö.: Soner Öztürk