Tire Endüstri Meslek Lisesi Ağaç İşleri Bölümü Şefi öğretmen Oktay Dağdevren, geçen salı günü, ilçe merkezindeki kahvehanede arkadaşlarıyla oturduğu sırada cep telefonundan aranınca, arkadaşlarına okula gitmesi gerektiğini söyleyip ayrıldı. Bir süre sonra arkadaşlarının yanına dönen Oktay öğretmen, hesabı ödeyip tekrar ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Geç saatlere kadar eve dönmesi üzerine yakınları polis ve jandarmaya gidip Oktay Dağdevren hakkında kayıp başvurusunda bulundu.

DERS VERDİĞİ ATÖLYEDE BULUNDU

Oktay Dağdevren’in kayıp olduğunu öğrenen meslektaşları da henüz eğitime başlanmayan okulun içinde aramaya çıktı. Lisenin müdür Yardımcısı Ahmet Çiftçi, meslektaşını ders verdiği atölyenin tavanındaki demir boruya kabloyla asılı buldu. Çiftçi, durumu polise bildirdi. Dağdevren’in cesedi incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Ahmet Çiftçi, "Oktay öğretmen kaybolduğu gün okula geldi ve bazı evrakları imzaladı. Daha sonra ayrıldı. Bir daha kendisini gören olmadı. 2 gündür kayıp olduğu için okulda bir yerde düşüp kalmış olabileceğini düşünürek arama yaptığımızda cansız bedeniyle karşılaştık. Büyük üzüntü yaşıyoruz. Kendisi sevdiğimiz bir arkadaşımızdı” diye konuştu. Bu arada, Oktay Dağdevren’in yaklaşık 8 yıl önce kısa süreli bir evlilik yaptığı, geride bıraktığı intihar notunda da eski eşini çok özlediğini yazdığı belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.



 KK (İÖ/RT)