Orhan Gazi İlköğretim Okulu’nda görevli evli 2 çocuk annesi sınıf öğretmeni Sevim Yıldırım, geçen 3 Ekim günü bahçede yüksek sesle müzik dinleyen bir grup öğrenciyi okulun birinci katındaki sınıfın penceresinden uyardı. Ancak, öğrencilerin aldırış etmemesi üzerine aşağı inen Yıldırım, "Gürültü yapmaya utanmıyor musunuz?" diyerek öğrencileri, bir kez daha uyardı. İddiaya göre bu sırada gruptaki 8’ci sınıf öğrencisi A.S., "Bana annem babam karışmıyor, sen kim oluyorsun? diyerek öğretmene yumruk attı. Burnuna aldığı darbeyle acı içinde yere yığılan Sevim Yıldırım, diğer öğrencilerin haber vermesi üzerine gelen meslektaşları tarafından Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burun kemiğinde çatlak oluştuğu belirlenen Yıldırım’a bir hafta 'iş göremez' raporu verildi. Yıldırım, hastanedeki tedavisini ardından polise gidip, kendisine yumruk atan öğrenci A.S.’den şikayetçi oldu.

'ÖĞRETMENE YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ'

Bir hafta daha rapor aldığı için evinde dinlenen Sevim öğretmeni, asıl mesleği öğretmenlik olan Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık evinde ziyaret etti. Alıcık, çicek verdiği Sevim öğretmene 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Daha önce sağlık meslek lisesinde meslek dersleri öğretmenliği yapan Başkan Alıcık, Sevim öğretmenin başına gelenleri basından okuduğunu ve çok üzüldüğünü belirterek şöyle dedi:

"İnsanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleği öğretmenliktir. Canla başla çalışarak vatana hayırlı birer birey yetiştirme görevini üstlenen, erdemli toplum yetiştirme gayretinde olan öğretmenlerimize yapılan bu tür saldırıları bir eğitimci ve aynı zamanda da bir veli olarak kabul edemiyorum" diye konuştu.

Sevim öğretmen, olayın ardından İlçe Milil Eğtim Müdürlüğü tarafından tedbir amacıyla adı şimdilik açıklamayan başka bir okulda görevlendirildi.



BG(İÖ/COŞ)