"16 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜNÜN YOL AÇTIĞI KAZADA 3 ARKADAŞI ÖLDÜ" başlıklı haber ve eki, son gelişmelere göre yeniden geçildi.

----------

YENİDEN



Nursima ÖZONUR- Zafer KUMRU/ ERZURUM, - ERZURUM kent merkezinde 16 yaşındaki M.S.Y. yönetimindeki otomobil, orta refüjdeki elektrik direğine çarptı. Kazada 3'ünün babası Atatürk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan 4 çocuk öldü, sürücü ile birlikte 3 kişi yaralandı. Kaza Atatürk Üniversitesi'nde büyük üzüntüye neden oldu.

Kaza, bugün saat 05.30 sıralarında Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde meydana geldi. Ehliyetsiz M.S.Y.'nin yönetimindeki 16 FA 278 plakalı otomobil,  Yıldızkent semtinden Çat yolundan kent merkezine gelirken direksiyon kontrolünü yitirince, orta refüjdeki elektrik direğine çarptı.

Çarpmayla birlikte yolun karşısına savrulan otomobili gören Mehmet Şerifsoy yönetimindeki 25 EV 020, Y.K. yönetimindeki 25 LK 467 plakalı otomobillerin sürücüleri de paniğe kapılarak kaza yaptı. M.S.Y. yönetimindeki otomobilde bulunan hepsi 16 yaşında olan Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yavuz Onganer'in oğlu Burak Onganer, Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof.Dr. Metin Güngörmüş'ün oğlu Furkan Güngörmüş, Erzurum Barosu avukatlarından Zinnur Kara'nın oğlu Erdem Kara öldü.

Kazada aynı otomobilde bulunan sürücü M.S.Y., arkadaşları Mehmet Fatih Dodoloğlu ile Sinan Furkan Onganer ve diğer otomobilde bulunan 30 yaşındaki Mehmet Şerifsoy yaralandı. Yaralılar, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ağır yaralanan ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakıma alınan Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu'nun oğlu 15 yaşındaki Mehmet Fatih Dodoloğlu da kurtarılamadı. Böylece kazada ölenlerin sayısı 4'e yükselmiş oldu.

NAMAZ KILIP ÇORBA İÇMEYE GİDİYORLARDI

Hepsi aynı yaş grubundan olan ortak arkadaşların bir evde sabah namazını kıldıktan sonra Yıldızkent semtinde bulunan arkadaşları Erdem Kara'yı alarak çorba içmek için kent merkezinde bir lokantaya giderken kaza yaptıkları öne sürüldü.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YASTA

Kazada ölenlerle birlikte yaralıların kaldırıldığı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi önünde toplanan yakınlarının feryat etti. Kazaya neden olan otomobili kullanan ağır yaralı M.S.Y.'nin, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde görevli Yrd.Doç.Dr. Selami Yeşilyurt'un oğlu olduğu belirtildi.

Kazada, Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yavuz Onganer'in oğlu Burak Onganer, Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Metin Güngörmüş'ün oğlu Furkan Güngörmüş, Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu'nun oğlu Mehmet Fatih Dodoloğlu ile birlikte Erzurum Barosu avukatlarından Zinnur Kara'nın oğlu Erdem Kara'nın ölmesi, Dekan Prof.Dr. Onganer'in diğer oğlu Sinan Furkan Onganer'in yaralanması Atatürk Üniversitesi'nde yas havasına neden oldu.

REKTÖR AMELİYATA GİRDİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Göğüs Kalp Damar Cerrahı Prof.Dr. Hikmet Koçak, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek, yaralı iki çocuğun yapılan ameliyatlarına girdi.

Atatürk Üniversitesi, internet sitesinden öğretim üyelerinin çocuklarının karıştığı kazayla ilgili yapılan açıklamada, "Vefat edenlere Allah'dan rahmet, ailelerine ve üniversitemiz mensuplarına başsağlığı diliyoruz" denildi.