Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde 10,15, 20 ve 30 günlük umre turları için Mekke ve Medine'deKİ otellerin konforuna göre üç ayrı konaklama seçeneği sunulduğunu belirten İl Müftüsü Ramazan Çortul, program için ulaşım ve konaklama dahil olmak üzere bin 250 ile 2 bin 515 euro arasında ücret alındığını, öğrenciler için bu rakamın 14 gün için 680 euro olarak belirlendiğini bildirdi.

Ramazan Çortul, öğrenciler için aradaki 570 euroluk farkın Diyanet İşleri Başkanlığı'nca karşılanacağını kaydetti. Çortul, "Ekonomik tarifede üç kişilik odalarda konaklama koşuluyla öğrencilerimiz 680 euro ücret ödeyerek umreye gidebilir. Bu tarifelerden öğretmenlerimiz ve öğretim görevlileri de yararlanabilir. İndirim uygulamasıyla Ramazan umresi başvurularında artış olacağına inanıyorum" dedi.

Umreye küçük çocuklarıyla birlikte gitmek isteyen vatandaşlara da kolaylık sağlandığını ifade eden Çortul, 0- 24 aylık çocuklar için 110 euro, 3- 5 yaş arasındaki çocuklar için de 510 euro tarife belirlendiğini söyledi.

Çortul, 16-20 Haziran tarihleri arasında Suudi Arabistan'a gidecek ilk tur kafileler için kayıtların 25 Mayıs'a kadar süreceğini, 30 Haziran 4 Temmuz tarihleri arasında gidecekler için de başvuruların 11 Haziran'a kadar kabul edileceğini duyurup, şunları söyledi:

"Ramazan umresine indirimli tarifler nedeni ile çok fazla ilgi bekliyoruz. Çünkü Peygamber Efendimizin hadislerinden anladığımız şekliyle ramazan ayında yapılan bir umrenin, Hac sevabına eşit olacağı şeklinde müjdeleri var. Kabe'de imamın arkasında bir vakit namaz kılmanın sevabı burada kılacağımız 100 bin vakit namazın sevabına eşit oluyor."

Çortul, umreye gitmek isteyen vatandaşların umre broşürlerinden, il ve ilçe müftülüklerinden veya internet sitesinden kendilerine uygun umre programını belirleyerek dilekçeyle biran önce başvuruda bulunmalarını istedi.