Eskişehir'deki bazı ilköğretim okullarında atletizm antrenörlüğü yapan İsmail Oğuz, iddialara göre 3 Haziran 2008 tarihinde garda boş bir tren vagonunda sporcusu İ.G.K. ile ters ilişkiye girdi. Olay tarihinde 13 yaşında olan İ.G.K., polis merkezine giderek antrenörü İsmail Oğuz'dan şikayetçi oldu. İ.G.K., İsmail Oğuz'un daha önce bir kaç kez stadyumundaki bir odada kendisiyle ters ilişkiye girdiğini, son olarak da tren vagonunda kendisiyle cinsel ilişkide bulunduğunu öne sürdü.

Atletizm antrenörü İsmail Oğuz şikayet üzerine gözaltına alındı. İfadesinde İ.G.K. ile kendi isteği ile cinsel ilişkiye girdiğini iddia eden İsmail Oğuz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İsmail Oğuz hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yaklaşık 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan İsmail Oğuz bugün son kez mahkeme heyetinin karşısına çıktı. Duruşmaya İ.G.K. katılmadı.

Tutuksuz sanık İsmail Oğuz, duruşmada İ.G.K. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini öne sürerek pişman olduğunu söyledi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu okudu. Raporda İ.G.K.'nin olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu belirtildi. Mahkeme heyeti İsmail Oğuz'u 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.