Merkez Seyhan İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunun müdürü, geçen 28 Mart'ta polisi telefonla arayıp, 20 yıllık resim öğretmeni İsmet S.'nin 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki G.B.'ye cinsel istismarda bulunduğunu ihbar etti. Harekete geçen Ahlak Bürosu ekipleri, İsmet S.'yi evinde gözaltına aldı. İfadesi alınan öğretmen İsmet S. suçlamayı kabul etmedi. İsmet S., "Dersine girdiğim öğrencimle böyle bir münasebetimin olmasına imkan yok. Benim hakkımda suçlamada bulunan öğrenciler, sınıfın en başarısız ve yaramaz öğrencileri. Bana iftira atıyorlar" diye kendini savundu. Adliyeye sevk edilen İsmet S., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı

Psikologlar gözetiminde ifadesi alınan G.B. ise, "Öğretmenim beni öpmeye çalıştı, korkup bağırmak istediğimde de ağzımı kapattı. Bana, 'kimseye anlatma, anlatırsan öğretmenlik hayatım biter' dedi. Ben de kimseye anlatamadım" dedi.

Diğer öğrenciler de, "Son ders bitti, zil çaldı, dışarı çıkıyorduk. Öğretmenimiz, G.B.'nin sınıfta kalmasını istedi. Biz çıktıktan sonra da kapıyı kapattı. Merak edip, kapının üstündeki pencereden baktığımızda öğretmen, G.B.'nin arkasından yaklaştı, elini eteğinin altına sokarken dudaklarından öpüyordu" diye ifade verdi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık İsmet S. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıla kadar hapsi istendi. Sanık İsmet S.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


S.:Satmazer