Ayşegül Sevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi öğrencisi A.F., beden eğitimi öğretmeni Turgay Kılavuz'un iki yıl önce kendisini Turgutreis Beldesi'ndeki yazlığına götürüp, içki içirdikten sonra tecavüz edip hamile bıraktığını, ardından Milas'taki bir hastanede kürtaj yaptırdığını ailesine anlattı. Bunun üzerine genç kızın ailesi, geçen 15 Nisan'da savcılık ve polise suç duyurusunda bulundu. Aynı tarihte Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Lisesi öğrencisi G.K.'nin ailesi de kızlarının sürekli olarak Turgay Kılavuz tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Eğitim-Sen Bodrum Şubesi, geçen 21 Nisan'da, basın açıklaması yapıp Turgay Kılavuz hakkındaki iddiaları gündeme taşıyıp, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan'ı soruşturmayı derinleştirmemekle suçladı.

Eğitim-Sen'in açıklamasını ardından, Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi, Ayşegül Sevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi'ndeki görevine 4 gündür gitmediği belirlenen Turgay Kılavuz hakkında yakalama kararı çıkarttı. Polis, İngiltere'ye kaçmaya hazırlandığını belirlediği Kılavuz'u, dün, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yakaladı. Polisteki işlemlerinin ardından İzmir'de adliyeye sevk edilen Turgay Kılavuz tutuklandı.

Turgay Kılavuz'un başka kız öğrencilerine de cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü. B.B. adlı kız öğrencinin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında paylaştığı, beden eğitimi öğretmeni Kılavuz'un yazdığı mektupta, "Bak gerizekalı, 'Seviyorum' dedim, anlamadın. 'Özledim' dedim takmadın. Sen o kızlarla gülüp kahkaha atarken ben orda tek başıma ağlıyordum. Gittin, sevgimi, aşkımı sana olan tüm duygularımı idam ettim ben. Sırf seni ben mutlu edemiyorsam o kızlar etsin diye. Öldüm ben artık bittim. Aşkı karşılıksız yasamaktan yoruldum. Madem gidiyorsun, çıkma bir daha karşıma. Önüme çıkıpta yaramı açma. Tam unuttum derken karşıma gelip, gülümseyip de beni mahvetme. Bir daha sakın bana gelme, gidiyorsan adam gibi s... git" ifadeleri dikkat çekti.

Turgay Kılavuz'un tacizde bulunduğu kız öğrencileri sık sık Antalya ve Alanya ilçesi ile Denizli'ye okul gezilerine götürdüğü de ileri sürüldü. Bugün iki öğrencinin daha Kılavuz'un kendilerine tacizde bulunduğunu iddia edip, İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayetçi oldukları bildirildi.

YA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)