Melikgazi İlçesi'ndeki Bülent Altop İlköğretim Okulu'nun bahçesinde toplanan 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri ile veliler, 'Başka okul istemiyoruz' diye slogan atarak okul yönetimini protesto etti. Öğrenci velileri, çocuklarının 5 kilometre uzaklıktaki Saim Çelik Çokprogramlı Lisesi'ne nakledilmek istendiğini, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorunu ilettiklerini ancak sonuç alınamadıklarını öne sürdü. Öğrenci velilerinden Necmettin Dal, ''Benim çocuğum 3'üncü sınıfta okuyor. Lise çocuklarıyla nasıl okuyacak? Onların sınıfları, sıraları, tuvaletleri çok farklı. Biz çocuğumuzu bu okuldan alıp liselilerin yanına vermek istemiyoruz. Çocuğumun kaydını buradan almayacağım'' dedi.

Coşkun Saçmalı da çocuklarının başka bir okula zorla nakledilmek istendiğini belirterek şunları söyledi:

''Okul yönetimi 6 ve 7'nci sınıfları nakletmek yerine 3 ve 4'üncü sınıf çocuklarını nakletmeyi tercih ediyor. Biz bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Buradaki çocukların çoğu dar gelirli. Biz nasıl servis ücreti ödeyelim.''

Sezgin Yalçın da bazı çocukların yeni uygulama ile kardeşleriyle birlikte aynı okula gidemeyeceğini anlattı. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler ve veliler bir süre okul yönetimini protesto etti. Okul yönetimi ise gazetecilerin görüşme isteğini kabul etmedi.



VD(OE/COŞ)