Anka İlköğretim Okulu tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'Puzzle Yarışması'na ilçede eğitim veren 11 ilköğretim okulunun öğrencileri katıldı. Yarışma öncesinde öğrencilerin puzzle'dan yaptığı 40 tablodan oluşan serginin açılışı yapıldı. Serginin ardından puzzle yarışması yapıldı. Yarışmada, ikişer öğrenciden oluşan takımlar Türkiye haritası şeklindeki puzzle'ı tamamlamaya çalıştı. Öğrenciler, en kısa sürede haritayı oluşturmak için kıyasıya bir mücadele sergiledi.

Yarışmayı, 22 dakikada haritayı tamamlayan Yusuf Özek İlköğretim Okulu'ndan Hüseyin Emre Öz ve Sinan Aygün'ün oluşturduğu takım kazandı. Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun 2'nci olduğu yarışmada, Karabucak İlköğretim Okul ise 3'üncü oldu. Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, yarışmaya katılan tüm öğrencilere birer puzzle hediye etti.

Yarışmaya katılan öğrencilerden İrem Nur Gökçınar, "Yarışma bizim sabrımızı geliştirdi. Arkadaşlar arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı güçlendirdiğine inanıyorum. Düşünme açısından da gerçekten büyük katkısı oldu" dedi.

Öğrencilerden Ayşe Nur Tural da "Arkadaşlarımla işbirliği yaparak sorunları daha kolay çözeceğimi daha iyi anladım" dedi.

Yarışmayı organize eden öğretmenlerden Özgür Gültekinler ise "Sosyal Bilgiler projesi olarak düşündüğümüz uygulama, öğrencilerimizin bütün içinde ayrıntıyı bulabilme becerisini artırmayı hedefliyor. 7 aylık bir emeğin ürünü olarak önce sergiyi açtık. Öğrencilerde takım ruhunu ve yardımlaşma bilincini geliştirmek için de yarışmayı düzenledik" diye konuştu.



AA(SU/CK)