Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nden onay alan Anadolu Gençlik Derneği, kent merkezi ve ilçelerdeki okullara aylar öncesinden 'temel din konuları' sınavı yapılacağını ve dereceye giren ilk 3 kişinin ödül olarak umreye gönderileceği duyurusunu yaptı. Derneğe başvuran 11-17 yaş arasındaki 600 öğrenci 23 Aralık Pazar günü merkez Yakutiye, Oltu ve İspir ilçelerinde düzenlenen 100 soruluk sınava girdi.

Öğrencilere daha önceden 500 soru-cevaplı kitapçık dağıttıklarını anlatan AGD Erzurum Şube Başkanı Yusuf Taşdemir, 18 yaşından gün almayan gençlerin yarışmaya katıldıklarını ve yarışmadaki amacın temel dini bilgileri gençlerin hafızasına yerleştirmek olduğunu söyledi.

SIK SIK YAPACAĞIZ

Sınavda manevi sorulara ağırlık verdiklerini anlatan Taşdemir, "Öğrencilere ibadet, ilmihal, peygamberler tarihi, iman ve itikat konusunda 100 soru yöneltildi. En çok soruyu bilerek ilk üçe girenleri umreye göndereceğiz. Dereceye üçün üzerinde öğrenci girerse kura çekeceğiz. Türkiye'de yaşıyoruz ve insanların yüzde 99'u Müslüman. Din Kültürü zaten seçmeli ders olarak okutuluyor. Eğitimleri öğrencilere teşvik amacıyla yaptık. İlerleyen zamanlarda Erzurum'da bunu sık sık yapacağız" dedi.