Merkez Yakutiye İlçesindeki 350 öğrencinin eğitim gördüğü Edip Somunoğlu İlköğretim Okulundaki öğretmenler, öğrencileri ile birlikte Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçının ardından yaşanan olaylara tepki için sahaya çıktı. Okul bahçesinde düzenlenen futbol karşılaşmasını Kaymakam Yüksel Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt ve bazı kurum müdürleri de izledi. 'Spor ile kardeşlik bütündür', 'Eğlenceyi savaşa dönüştürme', 'Böyle futbol istemiyoruz', 'Futbolcu ağabeyilerimiz bizi örnek alsın' pankartlarla sahaya çıkan öğrenciler protokole kırmızı karanfil attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından sembolik olarak yapılan A ve B takımlarının futbol maçında taraftar rolünü oynayan öğrenciler 'Spor; barış ve kardeşliktir' tezehüratında bulundu.

2-1 biten maçın sonunda her iki takımın taraftar ve futbolcuları birbirlerini tebrik ederken, kupayı kazanan takımın sevincine ortak oldu. Oynanan futbolun ardından yaşananlarla herkes örnek olmak istediklerini söyleyen öğrenciler, "Futbol sonrası olayları FB-GS maçında olduğu gibi değil, bizim okulun bahçesinde yaşananlar gibi olmasını istiyoruz. Çünkü o maçta yaşananları televizyonlarda izleyince çok kötü olduk. Artık futbol izlemekten korkar olduk. Kavga gürültü istemiyoruz" dediler

ÇOCUKLAR BÜYÜKLERE MESAJ VERİYOR

Öğrencilerin büyüklere güzel bir mesaj verdiğini belirten Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, "Güncel bir konu. Küçük yavrularımız, öğrencilerimiz büyüklere güzel bir mesaj verdi. İlköğretim okulunun öğretmen ve öğrencilerinin güzel bir çalışmasını izledik. Gerçekten spor, sevgi, kardeşlik ve barıştır. Ancak son günlerde olumsuz ve istenmeyen olaylarla karşımıza çıktı. Bu güzel etkinlikten dolayı öğrencilerimizi, çocuklarımızı tebrik ediyorum. İnşallah Erzurum'a ve tüm Türkiye'ye güzel bir mesaj olmuştur" diye konuştu

HANGİ TAKIM KUPAYI KALDIRIRSA, ALKIŞLANIR

Okuldaki bazı öğrencilerin FB-GS maçından sonra yaşanan olayların ardından futbolu bir ölüm kalım meselesi olduğuna inanır hale geldiklerini söyleyen Sınıf Öğretmeni Tamer Pehlivan, bunun yanlış olduğunu öğrencilere göstermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Pehlivan, " Hangi takım kupayı kaldırırsa onları alkışlamamız gerekir" dedi.

Edip Somunoğlu İlköğretim Okulu Ana sınıfı öğretmeni Tuğba Koşapınar ise , "5- 6 yaş grubundaki öğrencilerimize futbolun şiddet, kavga ve gürültü değil dostluk, kardeşlik olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü öğrencilerim spora karşı biraz korkulu yaklaşmaya başladılar" diye konuştu.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)