Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, geleceğin işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarını ağırladı. Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanlığı Bölümü'nde öğrenim gören öğrenciler, derslerini bu kez uygulamalı olarak İtfaiye Daire Başkanlığı'nda işlediler. Yüksek merdivenli itfaiye araçlarına binerek mekanik test yapan öğrenciler, yangına müdahale sırasında alınması gereken tedbirleri birebir uygulayarak öğrendi. Öğrenciler, İtfaiye Daire Başkanı Vehbi Çalmaşur'un da katıldığı derste, arazözlerden su tankerlerine, kılavuzlardan teleskopik merdivenli itfaiye araçlarına varıncaya kadar filodaki tüm araçlar hakkında detaylı bilgi aldılar. Uzman nezaretinde yüksek merdivenli araçlarla yerden 30 metre yükseğe çıkarılan üniversiteli öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken, itfaiye araçlarındaki hortumlarla akış testi yapan öğrenciler ise, renkli görüntüler oluşturdu. 
Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanlığı Bölümü öğrencisi Tuba Dur, işçi sağlığı ve iş güvenliği dersini uygulamalı olarak işlemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nı seçtiklerini belirtti. Dur, "İtfaiye teşkilatımızdaki çalışma disiplini ve sistematiğinden çok etkilendik. Her çalışma koşulunun kendine özgü zorluklarının olduğunu, ancak itfaiyeciliğin çok riskli meslek grupları arasında bulunduğunu daha iyi anladık. Bu meslek kolunda işçi sağlığı ve iş güvenliği çok büyük bir önem taşıyor" dedi.
Öte yandan Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanlığı Bölümü öğrencileri, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın araç parkına geçen hafta dahil edilen yeni araçları da yakından görme imkanı buldu.
 
Tİ(KS/SS)