Olay, 24 Mart 2010 tarihinde meydana geldi. Merkez Meram İlçesi Melikşah Mahallesi'nde bulunan Mehmet Hasan Sert İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfta öğrenim gören kız öğrencilerden bir bölümü, velilerine sınıf öğretmeni Z.K.'nın zaman zaman kendilerini taciz ettiğini söyledi. Çocukların anlattıkları veliler, polise başvurdu. Şikayet üzerine harekete geçen polis,  Z.K.'yı gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen Z.K, sorgusu ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Z.K., Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğa netelikli cinsel istismar' suçundan yargılanmaya başladı. Bu sırada Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verip, emekli oldu.

Z.K. tarafından tacize uğradığı iddia edilen 8 kızdan 6'sı Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildi. 6 kıza da 6'ncı Adlı Tıp İhtisas Kurulu tarafından 'Ruh ve beden sağlığının bozulduğu' yönünde rapor verildi. Adli Tıp Kurumu'nda ifade veren kız öğrenciler öğretmenin, kendilerini öptüğünü, kucağına oturttuğunu, cinsel organını tuttuğunu anlattı.  Öğretmeninin diğer kız arkadaşlarına da tacizde bulunduğunu, hatta bazı tacizlerin gözleri önünde gerçekleştiğini belirten başka bir kız öğrenci ise, ''İlk defa 2'nci sınıfta ilk dönemde yaptı. Beni yanına çağırdı. Arkadaşlarıma sapıklık yaptığı için yaklaşmak istemedim. Beni eteğimden tutup yanına çekti ve kucağına oturtup, çorabımın içinde bacağımı okşamaya başladı.''dedi. Benzer ifadeler veren 6 küçük kızın öğretmenlerinin kötülük yapacağından korktuğu için ailelerine söylemediklerini ama daha sonra bir arkadaşının ailesine konuyu anlatmasıyla, polise gittiklerini söyledi.

CUMHURİYET SAVCISI’DA TUTUKLUĞUNUN DEVAMINI İSTEDİ

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan ve kendisine iftira atıldığını öne süren sınıf öğretmeni Z.K., geçen 1 Kasım günü 16'ncı kez hakim karşısına çıkarıldı. Duruşma da sanık avukatları Z.K.,'nin tahliyesini istedi. Cumhuriyet Savcısı Ali Gökpınar, bunun üzerine, "Alınamayan raporların akıbetlerin sorulmasına, sanığın isnat edilen suçun katalog suçlardan olması ve kaçma şüphesinin bulunması, hakkında verilecek adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalması, tutukluluğun devamına karar verilmesinin orantısız olmayacağı göz önüne alınarak tahliye taleplerinin reddi ile tutukluluk halinin devamına karar verilmesini'' istedi.

MAHKEME BAŞKANI KARARA MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Mahkele heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınamayan 2 kızın sağlık raporun alınmasını ve sanık Z.K.'ya yöneltilen suçun değişme olasılığı, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak oy çokluğuyla tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme Başkanı Kenan Hasdemir, karara muhalefet şerhi koyarak, ''Sanığın üzerine atılı suçun niteliği ve kuvvetli suç şüphesini gösteren tutanaklar, beyanlar ve raporlar nazara alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi kanaatinde olduğumdan tahliyesine ilişkin çoğunluğun görüşüne katılmıyor ve karşı oy kullanıyorum" dedi.

AVUKATTAN İTİRAZ

Çocuk Haklarını Koruma Derneği Başkanı ve aynı zamanda taciz edilen çocuklardan birinin avukatı olan Hakkı Ünalmış da, karara itirazda bulundu. Karar sonucunda hayal kırıklığına uğradığını belirten Ünalmış, öğretmen Z.K.'nin 12 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ama sadece 8 kişinin şikayetçi olduğunu hatırlatarak, ''8 çocuktan 6'sına 'Ruh ve Beden sağlı bozuk' şeklinde rapor verildi. Diğer 2 çocuk daha rapor alamadı. Bu raporlar varken ve TCK'nın 103 maddesinin 6'ncı fıkrasına göre suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, her bir çocuk için 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası alması gerekirken, sanık tutuksuz yargılanıyor" dedi. 

Mahkeme heyetindeki iki üyenin yeni değiştiğini ifade eden Ünalmış, "Mahkeme heyeti, 16'ncı celsede değişti. 16'nc duruşmada yepyeni iki üyenin oyuyla tahliye edildi. Bu insanlar da büyük yaralar açıyor. Yargı kurumu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurumu neler düşünebilir, bu konuda, ne gibi tedbirler alınabilir bunu çok merak ediyorum?" dedi.



HD(İA/İD)