engellenmesini protesto etti. Öğretmenlik haklarının geri verilmesini isteyen öğrenciler darbeci zihniyet tarafından kurulduğunu iddia ettikleri YÖK'ün bu karar ile eski zihniyetten farksız davrandığını söyledi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından fen-edebiyat fakültelerinde pedagojik formasyon alınarak öğretmenlik yapma imkanının kaldırılmasına tepkiler sürüyor. İÜ Edebiyat Fakültesi'nde önünde saat 13.00'da bir araya gelen yaklaşık 200 öğrenci alınan karar ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer aleyhine sloganlar atarak Beyazıt

Meydanı'na yürüdü. Ellerinde "YÖK-MEB şaşırma sabrımızı taşırma, formasyon hakkıma

dokunma, boyalı basın bunu da yaz, istedik vermediler fen-edebiyatlasın dediler" yazılı pankartlar taşıyan grup, slogan atmaya burada da devam etti.

Grup adına basın açıklaması okuyan Dilan Taşkın, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni sorun oluşturmaktan ileri gitmediğini ve fen-edebiyat fakültelerinin fazla kalabalık olmasının bahane edildiğini savunarak "Soruyoruz: Öğrenci siz misiniz, biz miyiz. Her

ile bir üniversite açarken neredeydiniz. televizyona çıkıp 'Ordu yönetime el koydu' diyen zihniyetle formasyonu kaldıran zihniyet arasında tek bir fark yoktur " dedi.

Protestocu grup basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yaptı.