"TÜRKİYE'DE HERŞEY KÖTÜ DEĞİL"


Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gerçekleşen özel gösterimden sonra, gazetecilere açıklama yapan Kışlalı'nın eşi Nilgün Kışlalı belgeseli çok beğendiğini ve izlerken çok duygulandığın ifade etti. Belgeselin hazırlanması sırasında öğrencilere destek verdiklerini belirten Kışlalı, "Benim eşimde bir hocaydı, öğrencilere çok değer verirdi. Bunu her fırsatta belli ederdi. Ben öğrenciler birşey istediği zaman elimden eğlendiğinde yardımcı olmak istiyorum. Ama bu kadar güzel birşey beklemiyordum. Çok güzel olmuş, çok duygulandırdı beni. Dört gün sonra Ahmet'i kaybedişimizin 13 yılı bitiyor. Onun öncesinde benim için çok hoş birşey oldu. Üzücü, gurur duyucu ama çok güzel. Hala böyle öğrenciler tarafından onun olayı olduğu zaman küçük olan çocuklar büyüdü, onunla ilgili belgesel yapıyor. Bu da onun hayatındaki emeklerin boşa gitmediğini gösteriyor. Hala gençler anlatıyorsa düşüncelerini anlatıyorsa niye öldüğünü anlatıyorsa bu iyi birşey. Herşey de kötü değil Türkiye de. İyi birşey olduğunun bence en güzel göstergesi. Bugün bize bunu yaşattılar" diye konuştu.


MUTLULUĞU, SEVGİYİ PAYLAŞTIK


Kızı Dolunay Uluç ise "Ben özellikle birşeyden çok etkilendim ama çekim esnasında da bundan çok etkilenmiştim. Gençlerin bu kadar sahneye çıkması, bu kadar heyecanla, tutkuyla ve araştırma yaparak. Yakın geçmişi sahiplenmeleri beni çok heyecanlandırdı. Belgeseli yapan genç arkadaşları tanıyınca onlar kadar çok heyecanlandım. Zamanla bazı konularda heyecanınızı yitiriyorsunuz. Biraz da acılarınızı kendinize saklamak istiyorsunuz. Bize bir fırsat verdiler, mutluluğu paylaştık, sevgiyi paylaştık bu çok daha önemli. belgesel çok hoşuma gitti. bütünü çok güzel vermiş ve güzel araştırmışlar. Bir yaşamın bütününü ortaya çıkarmışlar. Kışlalı'nın kim olduğunu hissediyorsunuz, öğreniyorsunuz, neden öldürüldüğünü de anlıyorsunuz. Sırf o geçmişi gördüğünüz zaman başarılı buldum ve çok keyif aldım" diye konuştu.


İRAN DEVLET SUÇLU BULUNDU


Bir muhabirin "Babanızın katili bulundu mu?" sorusuna Dolunay Uluç şu şekilde cevap verdi:

"Baştan beri her zaman bunu savundum babamın katilleri faili meçhul değildir. Bakın bu olayda babam üzerinde konuşuyorum. Çünkü, Umut Davası'nda pek çok dosya bakıldı ama Ahmet Taner Kışlalı davasında en azından tetiği çekenler bulundu. Emniyet görevini yerine getirdi, adalete teslim edildi. Mahkeme sonucunda da İran Devlet olarak suçlu bulundu. Bence sonuç olarak adalette, emniyette yapılması gereken görevlerini yerine getirdiler. Tatmin olmama kısmı ise siyaseten. Mahkeme kararına verilmesi gereken tepkiler verilmedi."


Kışlalı ailesinin destek verdiği belgeselin çekimlerinin bir bölümü Ahmet Taner Kışlalı'nın ilk kez çalışma odasında gerçekleştirildi.