Eğitim sistemindeki tartışmalı 4+4+4 sistemi, İzmir’de öğrenci ve velileri sokağa çıkardı. Buca'da yaklaşık 80 yıldır eğitim-öğretim verilen Çakabey İlköğretim Okulu’nun, imam hatip okuluna çevirilme kararını duyan veliler, çocuklarıyla Çevik Bir Meydanı’nda toplandı.

Ellerindeki dövizlerle tepkilerini dile getiren yaklaşık 200 veli ve öğrenci, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Müdürlük bahçesine alınmayan protestocular, ana kapı önünde gösterilerine devam etti. Zaman zamanda veliler ile polisler arasında tartışma da yaşandı. 'Okuluma dokunma' sloganları atan protestoculardan, kararın geri alınmasına yönelik toplanan imzalar, grup arasından seçilen temsilcilerce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Çıkışta açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Fahriye Yalçın, "Bizler köklü bir geçmişe sahip olan ouklumuzun aynı şekilde eğitime devam etmesini istiyoruz. Çocuklarımızın başka okullara gönderilmesine karşı çıkıyoruz ve bunun için mücadele edeceğiz" dedi. Protestocular açıklamaların ardından olaysız dağıldı.



TY(İÖ/COŞ)