Kent merkezindeki çeşitli ilköğretim okullarında eğitim- öğretim gören 13 öğrenci, yarıyıl tatili nedeniyle yakınları tarafından önce Nenehatun Köyü'nden geçen yeni Tekman karayolu üzerindeki Toparlak Köyü'ne bırakıldı. Öğrenciler burada kendilerini bekleyen İl Özel İdare Müdürlüğüne ait karüstü araca bindirildi. Palandöken'in karlı doruklarını aşan karüstü araç, 2 saat süren zorlu yolculuğun ardından merkeze bağlı Aziziye köyüne vardı. Ardından, Çakalok ve Tekman ilçelerinin İncesu ile Küçük Geçit mezralarını da dolaşan Yaşar Ogan yönetimindeki kar üstü araç, öğrencileri birer birer ailelerine teslim etti.

TATİL BİTİMİNDE AYNI ARAÇLA DÖNECEKLER

Öğrencilerin bu yolculuğuna eşlik eden Aziziye Köyü Muhtarı Cahit Nalkıran, kent merkezine 40 kilometre uzakliktaki köy yolunun kardan kapandığını söyledi. Kışın tek ulaşım aracı olarak karüstü aracı kullandıklarını belirten Muhtar Nalkıran şöyle dedi:

"Okul çağı gelen çocukları kent merkezindeki akrabaların yanına gönderiyoruz. Çocuklar, 15 günlük yarıyılve yaz tatillerinde köyde kalır. Kışın Palandöken üzerinden gelen yolda kayak yapıldığı için yıllardır öğrenciler karüstü araçlarla taşınır. Allah devletimize zeval vermesin. Aynı kar üstü araç, kışın haftada bir köyle şehir arasında servis yapıyor. Tatilin bitimine bir gün kala öğrenciler yine karüstü araçla Erzurum'a götürelecek."

'ÖNCELERİ KORKUYORDUK'

Haşim İşcan İlköğretim okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Serap Toparlak, 3 yıldır yarıyıl tatilinde evine karüstü araçla gidip geldiğini anlattı. Uçurumların kenarından geçen karüstü aracına binmekten artık korkmadığını söyleyen Toparlak, "Önceleri karüstü araca binmekten korkuyorduk. Bu zorlu yolcuğuna alıştık artık. Cuma günü karne aldık ama karüstü aracının işleri yoğun olduğu için köyümüze 2 gün sonra gidebildik" diye konuştu.



Tİ(KS/COŞ)