Kent merkezine bağlı birçok köyde okul çağındaki çocuklar, sahibi oldukları, kiraladıkları veya ırgat olarak çalıştıkları tarlalarda pamuk ve biber topluyor. Merkeze bağlı Uğurlu Beldesi'nde yaşıtı olan birçok çocuk gibi tarlada pamuk toplayan Akkılıç ailesinin çocukları, okulların açıldığını ancak kendilerinin derslerine başlamak için hasat mevsiminin bitmesini beklediklerini söyledi. Her yıl okula yaklaşık 2 ay geç gittiklerini anlatan Akkılıç kardeşler, "Biz de okula zamanında gitmek istiyoruz, ama maddi durumumuz iyi değil. Pamuk tarlasında hasat bittikten sonra okula başlayacağız" dedi.

Akkılıç kardeşlerin annesi Remziye Akkılıç ise çocuklarını maddi sorunlar nedeniyle her yıl gecikmeli olarak okula göndermek zorunda olduğunu söyledi. Akkılıç, "Maddi durumumuz el vermediğinden tarlada çalışıyoruz. Hangi anne baba çocuklarının okula yollamak istemez ki? Hasat dönemi bitinceye kadar çocuklarımı okula gönderemeyeceğim" diye konuştu.

Tarlalarda aileleriyle birlikte pamuk toplayan çocuklar, biran önce hasat mevsiminin bitmesini ve okula gitmeyi istediklerini sözlerine ekledi.



ÖŞ(HK/BT)