Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki tarihi Valilik binasında, kırtasiye malzemeleriyle ilgili toplumsal bilincin yaygınlaşması, üreticilerin dikkatinin çekilmesiyle ilgili 'Kaliteye davet ediyoruz, kaliteyi istiyoruz' etkinliğine katılan yaklaşık 50 öğrenci, Vali Şahabettin Harput'a ziyaret etti.

Ellerindeki dövizlerle kaliteli ürün kullanın çağrısında bulunan öğrenciler adına konuşan Abdurrahman Vardar İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Kazım Buğra Karaman, okulların açılmasına bir hafta kaldığını hatırlatarak, alınacak kırtasiye malzemelerinin kaliteli olması ve TSE damgası bulunması çağrısında bulundu. İnternette yaptıkları araştırmalarda bazı ürünlerin kanser yaptığını öğrendiklerini dile getiren Karaman, "Biz kanser olmak istemiyoruz. Geçen yıl kullandığımız defter, silgi, kalem ve çantalardan kalitesiz olanlarından memnun kalmadık. Kısa süre kullandıktan sonra çöpe atılan malzemelerin de israf olduğunu, israfın da haram olduğunu biliyoruz. Bizi günaha sokmayın" dedi.

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Karaman, TSE Belgeli ürün almalarına dikkat etmeleri vurgusu yaptı. Arkadaşlarını da bu konuda duyarlı olmaları için uyaracaklarını belirten Karaman, hazırladıkları mektup ile bunu arkadaşlarına anlatacaklarını söyledi. Karaman, gazetecilerin de bu konuda haber yaparak, destek olmalarını istedi. Karaman, Vali Harput'a teşekkür ederek, gördükleri desteği ileride çocuklarına da göstereceklerini  ekledi. Vali Şahabettin Harput ise, insanların en kıymetli varlıklarının sağlıkları olduğunu vurguladı. Sağlın korunması için alışverişlerde alınan mallara dikkat etmeleri çağrısında bulunan Harput, markalı, TSE belgeli ürün almalarının altını çizdi. Vali Harput, daha sonra çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.



ST,FK(FK/SS)