Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde 29 Aralık 2011'de düzenlenen 4’üncü Büyükelçiler Konferansı'na katılmak için üniversiteye gelişi sırasında 20 öğrenci tarafından protesto edildi. Öğrenciler, ellerinde yumurtalarla, 'AKP defol üniversiteler bizimdir', ‘Üniversiteler özgürdür özgür kalacak’ diye slogan attı. Özel güvenlik görevlileri öğrencilerin dağılmalarını istedi. Öğrenciler dağılmayınca arbede yaşandı. Polis müdahale ederek, öğrencileri kampüsten uzaklaştırdı.

ÖĞRENCİ VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE DAVA

Çıkan olayların ardından üniversite öğrencileri S.V., H.G. ve İ.K. ile güvenlik görevlileri A.E., M.S. M.Ö. A.S. darp edildikleri gerekçesiyle sağlık raporu aldılar. İki tarafın da birbirlerinden şikayetçi olması üzerine üniversite öğrencileri S.V., H.G. ve İ.K. hakkında ‘Kamu görevlilerini yaralama’ suçundan 2 ile 5 yıl, 4 güvenlik görevlisi

hakkında ise ‘Vasıflı yaralama’ suçundan 1 ile 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

GÖRÜNTÜLER İZLENECEK

Bugün 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada öğrenci ve güvenlik görevlileri birbirlerinden şikayetçi olduklarını yinelediler. Mahkeme, arbede sırasında çekilen kamera görüntülerinin incelenmesi için duruşmayı erteledi.