Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu'nun Sağlık, Temizlik, Beslenme ve Kızılay Kulübü öğrencileri, 'Atıklar, Geri Dönüşüm ve Çevre' temaları ile 4 ayda hazırladıkları kıyafetleri düzenledikleri defileyle sundu. 'Sağlık ve Temizlik Haftası' dolayısıyla okulda düzenlenen defilede kulüp üyesi öğrenciler, giydikleri plastik bardak, tabak, çatal, kağıt, pipet, kumaş, mandal ve folyo işlemeli kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu. Okulun bahçesinde toplanan bine yakın öğrenci ve öğretmenler, defileyi ilgiyle izledi. Bazı öğrenciler ise ellerinde 'Temiz insan, temiz çevre' ve 'Temizlik sağlıktır' yazan dövizler taşıdı.

Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ayşe Acar, son yıllarda çevreye olan duyarlılığın azaldığını belirterek defile projesini çevre bilincini geliştirmek amacıyla hazırladıklarını söyledi.

'EMEĞİNE SAYGI DUYUYORUZ'

Okulun 8-C sınıfı öğrencilerinden 14 yaşındaki Elif Ceran, "İnsan sağlığını ilgilendiren geri dönüşüm ve çevre bilinci konusuna dikkat çekmek istedik. Bunun için arkadaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla öğretmenimizin hazırladığı projede yer aldık. Öğretmenimiz bu çalışmayı bir daha yapsa yine katılırım" dedi.

2-B sınıfı öğrencilerinden 8 yaşındaki Meriç Eyidoğan da okulunu, ülkesini ve Atatürk'ü çok sevdiğini söyledi.

Okulun 8-B sınıfı öğrencilerinden 14 yaşındaki Aybüke Karahan ise "Çevre teması ile ilgili öğretmenimizin hazırladığı bu çalışmaya ve emeğine saygı duyuyoruz. Çok güzel bir proje ortaya çıkardı. Okulumuzu çok iyi temsil ettiğimiz düşünüyoruz" diye konuştu.

Defile, kostümleri sunan öğrencilerin 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde Türk Bayrakları’nı sallamasıyla son buldu.