Olay saat 15.00 sıralarında Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana geldi. Okul çıkışı Tufan Kırpık yönetimindeki 80 S 7221 plakalı Kadirli Kız Meslek Lisesi'nin öğrencilerini taşıyan servis minibüsüne pusu kuran Sinan Yaman, pompalı av tüfeğiyle ateş açtı. Yaman'ın 5 el ateş ettiği minibüste bulunan kız öğrencilerden 16 yaşlarındaki Rümeysa Demirel, Fatmanur Gedik ile Fatmagül Yalçın yaralandı.

Yaralı öğrenciler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Özel 7 Mart Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakıma alınan lise ikinci sınıf öğrencilerden Fatmanur Gedik ile Fatmagül Yalçın yapılan tüm müdahaleye karşın hayatını kaybetti. Demirel'in ise tedavisi sürüyor.

Olayın duyulması üzerine öğrenci velilere hastaneye akın etti. Bazı veliler sinir krizi geçirdi. Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak ile İlçe Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canpolat da hastaneye gelip öğrenciler hakkında bilgi aldı.

KARŞILIKSIZ AŞK SALDIRISI İDDİASI

İddiaya göre, öğrencilerden Fatmanur Gedik'e aşık olduğu ancak aşkına karşılık bulamadığı için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Sinan Yaman ise kayıplara karıştı.

Polis, şüpheliyi yakalamak için geniş bir arama başlattı.