Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Yamaçlı Mahallesi'nin Süleyman Vahit Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre; Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi olan S.B. ile M.A., aynı okulda eğitim gören M.K.'yı dövdü. Kardeşinin dayak yediğini haber alan H.K., arkadaşları Mehmet Şefkatli ve soyadı öğrenilemeyen İdris ismindeki öğrenci olmayan arkadaşlarını okula çağırdı. Aynı okulda okuduğu için bahçeye rahatlıkla giren H.K. ve arkadaşları, S.B ile M.A.'yı dövmeye başladı.

Diğer öğrencilerin araya girmesiyle saldırganlar okuldan dışarı çıkarken, S.B. ve M.A. da kavgayı devam ettirmek için arkalarından gitti. Okulun giriş kapısında yeniden kavgaya tutuşan gençler, tekme ve yumruklarla birbirlerine girdi. Kavganın büyümesi üzerine yanında getirdiği bıçağı çıkartan H.K., B.'nin karın boşluğuna, A.'nın ise sağ göğsüne sapladı. Aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanan öğrenciler olay yerine çağrılan ambulanslarla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, H.K. ise olay yerinden kaçtı.

Acil Servis'te yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikesi bulunan yaralılar ameliyata alındı. Olayla ilgili çalışma başlatan Yüreğir İlçe Araştırma Bürosu'na bağlı ekipler H.K.'yı suç aleti bıçakla birlikte yakaladı.

Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere sağlık kontrolünden geçirilen H.K., "Kardeşimi dövdüler. Ben de yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını gösterdim" diye konuştu.

Yaralıların tedavileri devam ederken olayla ilgili soruşturma da sürüyor.



FK(OA/SS)