Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aralarında kendisinden yaklaşık 2 yıldır haber alınamayan UÜ Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un sevgilisi olan Emrah Kaya ile 'Hanım ağa' lakaplı Saadet Şen ile boşandığı eşinden dünyaya gelen oğlu Erdal Güneş'in liderliğini yaptığı çeteyi takibe aldı.

Geçen salı sabahı harekete geçildi ve çeteye, Bursa'dan gelen Özel Harekat polislerinin de katılığı operasyon düzenlendi. Evde yakalanacağını anlayan Emrah Kaya, ruhsatsız tabancasıyla göğsüne bir el ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kaya kurtarılamadı. Operasyonu sürdüren polis, 'Hanım ağa' lakaplı Saadet Şen (51), oğlu Erdal Güneş (28) ile İ.U. (29), A.A. (29), R.A. (20), M.A.Y.Y. (26), İ.G. (39), İ.E. (50), B.Ş. (38), A.C. (29), C.Ç. (29), V.D. (32), H.D. (35), Z.A. (32) ve Ö.P.'yi (40) gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız 2 tabanca ve 5 tüfek ele geçirildi.

İntihar eden Emrah Kaya ve Erdal Güneş'i işledikleri suçlardan dolayı cezaevinde yatttıkları sırada ziyaretlerine gelen yakınlarının, ilçede topladıkları haraçları 'Hanım Ağa' olarak bilinen Saadet Şen'e verdiklerini söyleyip kimden ne kadar para aldıkları hakkında bilgilendirdiği öğrenildi. İlçede haraç toplamanın yanı sıra 'adam öldürme' ve 'yaralama' suçlarına karışan çetenin, bu suçları daha az ceza almaları için yaşı küçük olan çocuklara kabul ettirdikleri tespit edildi.

Birçok ev ve işyerinin kurşunlanması olayına karışan şüphelilerin Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlandı. Kendilerine, çeşitli suçlardan halen cezaevinde bulunan 6 kişinin de yardım ettiğini tespit edilen 15 kişi, bugün geniş güvenlik önlemleri altında İnegöl Adliyesi'ne sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılırken 'Hanım Ağa' lakaplı Saadet Şen'in baston kullandığı ve yürümekte zorlandığı dikkat çekti.

Operasyon kapsamında başka suçlardan cezaevinde bulunan 6 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.



US,HÜ(FK/SS)

----

İ.U.: İlyas Uslu

A.A.: Abdulkerim Aygül

R.A.: Rıfat Alimhan

M.A.Y.Y.: Muhammet Ali Yavuz Yiğit

İ.G.: İbrahim Gümüş

İ.E.: İsmail Efe

B.Ş.: Bayram Şentürk

A.C.: Ayhan Can

C.Ç.: Cem Çelik

V.D.: Vedat Duman

H.D.: Hüseyin Demir

Z.A.: Zekai Altun

Ö.P.: Önder Pala