Öğretmen Fatih T.'nin mücadelesi, oğlunun 2 yaşında rutin bir kontrol sonrası beyin felci hastası olduğunu öğrenmesiyle başladı. O günden beri İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'daki çeşitli hastanelerde bu hastalığın tedavi yollarını arayan Fatih T., bir süre özel okullarda daha sonra ise dersanelerde ücretli olarak sürdürdüğü Türkçe öğretmenliğini, oğlunun haftanın iki günü fizik tedaviye girme zorunluluğu nedeniyle bırakmak zorunda kaldı.

DEVLET DESTEĞİ YOK

Fatih T., gelişmiş ülkelerde her bin çocuktan ikisinde, Türkiye'de ise her bin çocuktan dördünde görülen beyin felci ile ilgili tedavilerde Türkiye'de yeterli devlet desteğinin olmadığından yakınarak, "Beyinde oluşan hasar nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık olduğu için tamamen geçmesinin imkansız olduğunu, sadece fizik tedavi ile bir takım iyileştirmelerin yapılabileceğini öğrendik. Bu süreçte eşimle ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi oğluma ben bakıyorum. Onu tedavi ettirmek için mücadeleden vazgeçmedim" dedi.

TEDAVİ MERKEZİ SLOVAKYA'DA

Beyin felcinin etkilerini azaltmak için çocuk nöroloğu denetiminde fizik tedavinin şart olduğunu, böyle bir merkezin ise dünyada sadece Slovakya'da bulunduğunu söyleyen T., "Türkiye'de bu hastalığın tedavisini yaptırmak çok zor. Çünkü, her tedavi için ayrı ayrı merkezlere gitmek gerekiyor. Slovakya'daki merkezde ise tam teşekküllü tedavi üniteleri mevcut. Oradaki tedavilerin maliyeti ise ciddi rakamlara ulaşıyor. Bunu yaptırabilmek için maddi gücümüz yok" diye konuştu.

2 yıl önce eşinden ayrılan ve kirada oturan Fatih T., oğlunun Slovakya'da tedavisini yapılabilmesi için yeterli imkanı bulunmadığını, hayırseverlerde yardım beklediğini söyledi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da bir grup kuran T., kendilerine uzanacak yardım elini beklemeye başladı.

ALAY EDİYORLAR

Antalya'daki Dr. Cahit Ünver İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi oğlunun kol ve bacaklarını kullanmakta güçlük çektiği için okul arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini, bu durumdan şikayetçi olduğunu belirtti.