Aslen, Kayseri’nin Sarız İlçesi Büyük Söbeçimen Köyü'nden olan 8 kardeşin, ikincisi 4 yıllık asker, bekar Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik’in şehit düştüğü haberi, Kayseri merkez Melikgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi'nde, diğer oğlu Süleyman ile birlikte oturan anne Kamer Çelik’in evine ögle saatlerinde ulaştı. Şehidin annesi ve kardeşinin oturduğu Sedat İyigün Caddesi 66 sayılı eve Türk bayrağı asıldı. Garnizon Komutanlığı'ndan gelen askerler de de aileye oğullarının şehit olduğu haberini verirken, dışarda bir ambulans bekletildi. Bu sırada anne Kamer Çelik, bayıldı. Talihsiz anne ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

Sarız İlçesi'nde oturan amcası Mehmet Çelik, yeğeninin şehitlik haberini alınca dünyanın başlarına yıkıldığını söyledi. Şehit Halil İbrahim Çelik’in babası, Sarız Büyüksöbeçimen Köyü Muhtarı Melikgazi Çelik’in 1 yıl önce öldüğünü belirten amca Mehmet Çelik, "Vatan sağolsun. Çok üzgünüz. Halil İbrahim, çok terbiyeli, saygılı bir çocuktu. Liseyi bitirdikten sonra, askere gitti. Sonra uzman çavuş oldu" dedi.

Bu arada, Şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik'in ağabeyi Hacı Çelik'in, "Dünya hali, ölüm de var" diyerek 2 gün kardeşini görmeye gittiği, şehit düştüğünde de Siirt'te bulunduğu belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik'in bu sabaha karşı evinde kalan ağabeyi Hacı Çelik'i uyandırarak, "Operasyona gidiyorum. Hakkını helal et" dediği kaydedildi.



FÇ(OE/İD)