Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'na giden askerlere dün akşam saatlerinde pusu kuran ilk ateşle uzman çavuş Mesut Günay şehit oldu. Bölgede başlatılan operasyon gece boyu devam etti. Teröristlerle bu sabah saat 05.20 sıralarında Eruh'un Bilgili Köyü yakınlarında çıkan çatışma yaralanan erler Mehmet Yıldız ve Mehmet Kıran Siirt'te kaldırıldıkları hastanede sabah saatlerinde, Diyarbakır'a nakledilen Mustafa Aydın saat 11.00 sıralarında şehit oldu.

Altı aylık askerken şehit olan 21 yaşındaki Mustafa Aydın'ın, Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'ne bağlı Senir Köyü'nde oturan ailesi haber öğleden sonra verildi. Köyde çiftçilik yapan 55 yaşındaki Mehmet Aydın'ın tek katlı ve bazı pencereleri cam olmadığı için naylonla kaplı evine giden Yahyalı Kaymakam Vekili Enver Ünlü ve İl Jandarma Komutanlığı Aşayiş Şube Müdürü Binbaşı İlhan İba, oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Bu haberle yıkılan şehit babası Mehmet Aydın, oğlunun şehit olduğunun içine doğduğunu söyledi. Sabah köye jandarmaların geldiğini belirten Mehmet Aydın, "Oğlumun şehit olduğunu haber vermeye geldiklerini sandım ve yanlarına gittim. Başka bir iş için geldiklerini öğrenince rahatladım. Şimdi siz gelip haber verdiniz" dedi. Şehit düşen Mustafa'nın en büyük çocuğu olduğunu söyleyen Mehmet Aydın, "İki oğlum daha var. Onlar da bu vatana feda olsun. Gözüm arkada kalmaz. Vatan sağ olsun. PKK bizi yıldıramaz'' diye konuştu.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, haberi alan yakınları taziye için Aydın ailesinin evine akın etti. Şehit babası Mehmet Aydın, jandarmalarla birlikte köy mezarlığına giderek oğlunun toprağa verileceği yeri belirledi ve iş makinesiyle mezar kazıldı.

Şehit er Mustafa Aydın'ın yarın öğleyin Yahyalı İlçesi Merkez Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazı ve askeri törenin ardından Senirköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



VD(OE/ESM)