Olay, merkez Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesi'ndeki Lütfü Banuşoğlu İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Okul nöbetçisi 8'inci sınıf öğrencisi Mustafa Bereket'i okul bahçesinde arkadaşları ile birlikte top oynarken fark eden okulun beden eğitimi öğretmeni 40 yaşındaki Sadettin Turan, öğrenciyi yanına çağırıp, "Oğlum sen nöbetçi değil misin ? Neden top oynuyorsun?" diyerek uyardı. Sadettin Turan, uyarmasına rağmen top oynamaya devam eden öğrencisinin topunu alarak kendisine, "Gelsin baban topu alsın" dedi. 

Mustafa Bereket, akşam evde babası 42 yaşındaki Beşir Bereket'e durumu anlattı. Bugün saat 09.00 sıralarında okula gelen Beşir Bereket, beden eğitimi öğretmeni Sadettin Turan'ın odasına çıkarak oğlunun topunu istedi. Öğretmen ve veli arasında çıkan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Okul yöneticilerinin de araya girdiği kavgada öğretmen Sadettin Turan, sinirli velinin attığı kafa darbesiyle sol kaşından yaralandı. 

Beden eğitimi öğretmenini daha sonra bıçakla kovaladığı öne sürülen Beşir Bereket, polis tarafından gözaltına alındı. Polis Merkezi'ne götürülen öğretmen veliden, "Bana saldırdı, kendimi korudum. Ben de ondan şikayetçiyim" diyen Beşir Bereket de öğretmenden şikayetci oldu.

Beden Eğitimi Öğretmeni'nin bir hafta iş göremez raporu aldığı kavgayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.



HT(FK/İD)