Bir Eylül Sanayi Sitesi'nde geçen 18 Aralık’ta meydana gelen kazada, bir oto tamirhanesinde çalışan 18 yaşındaki İbrahim Yılmaz, kendisi gibi çırak olan arkadaşları Resul Aydın ve 16 yaşındaki Bahattin Seçkin’i alıp, 64 LV 672 plakalı motosikletiyle gezintiye çıktı. Motosiklet, karşıdan gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen Osman Çimen yönetimindeki 45 KP 773 plakalı süt kamyonetiyle çarpıştı. Kazada, üç arkadaş ağır yaralandı. Yaralılardan Resul Aydın’ın, tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi’nde, kazadan 6 gün sonra beyin ölümü gerçekleşince, ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

Organlarıyla 5 kişiye hayat veren Resul Aydın’ın annesi 38 yaşındaki Ayfer Aydın ve 41 yaşındaki babası Nusret Aydın'ı yaşadıkları tek odalı evde ziyaret eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Türkiye’deki en büyük sorunun trafikteki sürücülerin yayaları ve motosiklet sürücülerini dikkate almaması olduğunu dile getirdi. Başkan Erdoğan, "Türkiye’de trafiğe çıkan motosiklet sürücüleri daha dikkatli ve hassas davranmalı, motosikletin bir taşıt olduğunu kabul etmelidir. Aydın ailesi de motosiklet kazasında çocuklarını kaybetti. Aydın ailesi çok üzücü ve tahammülü olmayan bu acı ve ızdırap dolu olaya rağmen canlarından çok sevdiği evladının organlarını büyük bir fedakarlık örneği göstererek 'Başka çocuklar yanmasın' diye bağışladı. Uşak’ta son bir yılda yaşanan vefat olaylarında ailelerin bağışçı olmaları gerçekten takdire şayandır" dedi.

DİĞER ANNELER SEVİNDİ

Oğlunun organlarının başka hayatlarda can bulmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden anne Ayfer Aydın, "Oğlumun organlarının başka hayatlara can vermesi, organları alanların 'Uşak’a geleceğim' demesi beni çok mutlu etti. Oğlumun kimde kalbi atıyor, böbreği kimde; ben onlarla tanışıp teselli bulmak istiyorum. Resul’üm hangi şehirlerde yaşıyorsa orada yaşıyor diyeceğim. Oğlum öldü, ben çok üzüldüm ama organları alan diğer anneler sevinsin. Oğlumun organları ile hayat bulan diğer insanlar da artık benim çocuklarım. Ben oğlumu asla unutmam, aslan gibi, civan gibi delikanlı" ifadelerini kullandı.

FAKİRLİKTEN EKMEK PARASI KAZANMAYA GİDİYORDU

Motosiklet kazasında kaybettiği oğlunun fakirlikten ekmek parası kazanmaya gittiğini belirten Ayfer Aydın, "Ben oğlumu askere gönderecektim. Fakirlikten okutamadım. Maddi durumumuz iyi olmadığından oğlum ekmek parası kazanmak için işe gidiyordu. Oğlum, 'Anne sen çok hastasın, ben sana bakarım, ben seni iyi yaşatacağım anne' diyordu. 30 lira haftalık alıyor ve 20 lirasını bana veriyordu. 'Al, pazara git, yanında bulunsun' diyordu. Ben oğlumun bu sözlerini hiç unutamam. O sözleri her zaman kulaklarımda" diye konuştu.

Baba Nusret Aydın ise üzüntüsünden konuşamayıp gözyaşlarına boğuldu.



YK(İÖ/CK)