Oğlunun doğuştan zihinsel engelli ve epilepsi hastası olduğunu belirten ve eşi Şahap Yörük’ten ayrı yaşayan 48 yaşındaki anne Ummuhan Yörük, başından geçenleri gazetecilere anlattı. 1 Temmuz Pazar gecesi oğlunun evde epilepsi krizi geçirdiğini belirten Yörük, ambulans çağırdıklarını ve duran kalbin çalıştırıldığını belirtti. Oğlunun solunum yetmezliği nedeniyle komaya girdiğini ve Uşak Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi devam ederken bugün saat 10.00’da beyin ölümünün gerçekleştiğini kaydeden Yörük, “Oğlumun organları ile başka insanlara hayat vermesini istedim. Organ nakillerini ve nakil olan insanların yaşama sevincini televizyonda izliyordum. Ben de oğlumun organları ile can vermesini isteyerek, kalp, karaciğer, akciğer, böbrek, pankreas, kornea ve ince bağırsağını bağışladım. Herkesin organ bağışında bulunarak hayat kurtarmasını istiyorum. Şimdiye kadar düşünmemiştim ama televizyonlarda izlediğim haberler bana yol gösterdi. Yüzünü, kollarını ve bacaklarını bağışlamayı düşünmüyorum” dedi.

BELEDİYE MEZAR YERİ PARASI İSTEDİ

Bir anne olarak zor bir kararla oğlunun organlarını bağışlayarak fedakarca bir davranışta bulunduğunu ifade eden yörük, “Oğlumun defnedilmesi için Uşak Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gittik ve bizden 1000 lira mezar yeri parası istediler. Ben bir anne olarak fedakarlık yaparken, belediye bu fedakarlığı gösteremedi. Oğlumun Şekerevleri’ndeki Yeni Mezarlığa defnedilmesi için sıkıntı yaşıyorum. Bu konuda yetkililerin yardımını bekliyorum. Organ bağışı yaparak başka insanlara can veren ailelerden mezar yeri ücretinin istenmemesi gerekiyor” diye konuştu.

Suat Yörük’ün eniştesi Namık Kemal Karaket, “Yeğenimizin beyin ölümü gerçekleşince aile olarak karar alarak organlarını bağışladık. Organ bekleyenlere can olsun istedik. Ama definle ilgili sıkıntı yaşadık. Belediyeye defin için gittiğimizde 1000 lira mezar yeri parası istendi. Organ bağışı gibi önemli bir konuda fedakarlık yapan ailelere, belediyelerin mezar yeri ücreti istememesi gerekiyor” dedi. Belediye yetkilileri ise ücretin Belediye Meclis kararıyla bu mezarlık için istendiğini bildirdi.

BEŞ AYDA ÜÇÜNCÜ BAĞIŞ

Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Uşak’ta beş ay içinde iki tam organ bağışının ardından bugün üçüncü bağışın yapıldığını söyledi. Aydın, “Suat Yörük ismindeki gencimizin, epilepsi krizi sonucu yoğun bakımda tedavisi devam ederken, beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organlarını bağışlamak istedi ve gerekli prosedürleri hallederek, organ bağışını sağladık. Suat Yörük’ün bağışlanan kalp, karaciğer, akciğer, böbrek, pankreas, kornea ve ince bağırsağı için İzmir Organ Nakil Merkezi’ne bilgi verdik. Buradan gelecek cevaba göre organların yeri belirlenerek ihtiyaç sahiplerine gönderilecek” diye konuştu.