Olay İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi'nde dün akşam meydana geldi. İddiaya göre dün cezaevinden tahliye olan 22 yaşındaki Samet Bulgan, yanına kardeşi Abdulkadir'i de alarak kız arkadaşı ile buluşmaya gitti. Samet Bulgan kız arkadaşı ile konuştuğu sırada, Abdulkadir Bulgan daha önce aralarında husumet bulunan Kadir Alper'in babası Hüseyin Alper ile karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce taraflar birbirlerine silah çekti. Hüseyin Alper ruhsatsız tabancasıyla  Abdulkadir Bulgan'ı 4 kurşunla vurarak ağır yaraladıktan sonra kaçtı.

Samet Bulgan yaralı kardeşini yoldan geçen bir arabaya koyarak Gazi Devlet Hastanesi'ne gönderdikten sonra, kardeşine ait olduğu öne sürülen silahı yerden alıp havaya bir el ateş etti. Polisin olay yerinde yaptığı araştırmada 6 boş kovan bulundu. Polise ifade veren Samet Bulgan, "Hüseyin Alper'in daha fazla ateş etmesini önlemek için kardeşime ait silahı yerden alıp havaya ateş ettim" dedi.

YAKALANDI

Hastaneye kaldırılarak ameliyata alınan Abdulkadir Bulgan'ın sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Polis olayın ardından kaçan Hüseyin Alper'i bu sabah yakaladı. Şüpheli polise verdiği ifadesinde, "Şahısları şahsen tanırım ancak bir samimiyetim yoktur. Oğlumla aralarında eski bir husumet olduğunu biliyorum. Olay sabahı oradan geçerken Abdulkadir beni durdurup hakaret etmeye başladı. Sonra bu olay meydana geldi" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



HÇ(İS/COŞ)