Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde PKK'lı teröristler tarafından askeri karakola yapılan saldırı sonucu şehit düşen 22 yaşındaki Sinan Dündar'ın memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde dedesinin yaşadığı eve ateş düştü. Evli ve bir çocuk babası olan şehit Sinan Dündar'ın eşi Dilek ile oğlu Ömer'in Ankara'da oturan anne ve babasının yanında yaşadığı öğrenildi. Askerliğin bitmesine 4 ay kaldığı öğrenilen Dündar'ın memleketi Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan dedesi Musa Dündar'ın evine şehit ateşi düştü. Dede Dündar'ın acı haberi askeri yetkililerden öğrenirken, evin bulunduğu mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Kara haberi alan şehit Dündar'ın yakınları ve Zile halkı eve giderek başsağlığı diledi. 

Taziyeleri kabul eden şehit Sinan Dündar'ın dedesi Musa Dündar, "Vatan sağolsun, Türkiye sağolsun" dedi. Torununun askerliğinin bitmesine dört ayı kaldığını söyleyen dede Musa Dündar, "En son konuştuğumuzda 'Çok şükür bir şey yok, karakoldayım' diyordu. Neşeliydi" dedi.

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Şehit Sinan Dündar'ın dayısı Mustafa Yarar ise, "Çok neşeli biriydi, 4 ayı kalmıştı zaten onun gelmesine. Her zaman telefonla konuşurduk biz kendisiyle. Çok iyi anlatıyordu oraları. Bugün oğlu Ömer'in doğum günüydü" diye konuştu.

Şehidin oğlu Ömer'in bugün 1 yaşına bastığı öğrenildi. Şehit evini, Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ziyaret etti. Aileye başsağlığı dileyen Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Mekanı cennet olsun, evladınız sizin değil artık Türk milletinin evladı. Bu topraklarda yaşamak bedel istiyor. Kardeşimizde canını verdi, mekanı cennet olsun" dedi.

Evde İlçe Müftüsü tarafından İlyas Akyazı tarafından kuran okunurken, şehit Sinan Dündar'ın askere gitmeden önce Ankara'da Orman Bakanlığı'nda çaycı olarak çalıştığı öğrenildi. Şehit Dündar'ın naaşı havayolu ile cenazesi Tokat Havaalanına getirilecek. Askeri törenin ardından Sinan Dündar Zile'de toprağa verilecek.



MT,FY (EA/RT)