Şemdinli İlçesi'nin Beşevler Mahallesi'nde oturan, cep telefonu bayiliği yapan 2 çocuk babası İhsan Doğan, idrar yolları ve bağırsaklarındaki sorunlar bulunan oğlunu tedavi için 3 ay önce Ankara'ya götürdü. Çocuk, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne yatırıldı. 3 gün burada tedavi gören Nihat, ardından kardiyoloji servisine sevk edildi. Burada anjiyo yapılan Nihat Doğan'ın kalbinin delik olduğu belirlenince ameliyatına karar verildi. Ancak aylar sonraya gün verildiği için İhsan Doğan oğlunu özel hastaneye götürdü.

Bu hastanede tedaviye alınan Nihat Doğan'a kalp ameliyatı yapıldı. Ameliyattan 3 gün sonra ölen oğlunu Şemdinli'ye getirip toprağa veren İhsan Doğan, savcılığa giderek doktor hatası olduğu iddiasıyla hastane ve ameliyatı yapan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İhsan Doğan, "Oğlum ameliyata alınanca ameliyat riskinin yüzde 5 olduğunu söylediler. Ameliyat olduktan sonra da 3 gün boyunca bize göstermediler. Ben 2 yaşındaki oğlumun kalp krizi sonucu öldüğüne inanmıyorum. Hastane ve doktorlardan şikayetçiyim. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum" dedi.