Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi Millet Caddesi’nde geçen mart ayında meydana gelen olayda, sabaha kadar arkadaşlarıyla alkol aldıktan sonra eve gelen 2 çocuk babası Mestan Dönmez, iddiaya göre, eşi 30 yaşındaki Fatma Dönmez’i uyandırarak, kendisine yemek hazırlamasını söyledi. Çift arasında çıkan tartışmayı duyan Mestan Dönmez’in üst katta oturan babası yanlarına indi. İşsiz olan oğluyla, daha önce de eşini dövdüğü için tartışan Hasan Dönmez, bu kez kavga ettiği oğlunu cebinden çıkardığı bıçakla boğazını keserek ağır yaraladı. 112 Acil Servis ambulansıyla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mestan Dönmez burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polisi arayarak, "Oğlumu öldürdüm, gelin beni alın" diyen Hasan Dönmez, mahkemece tutuklandı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan 24 yıla kadar hapis talebiyle hakkında dava açılan Hasan Dönmez ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, maktul Mestan Dönmez’in eşi Fatma Dönmez, kardeşi İlhan Dönmez, annesi Fahriye Dönmez ile yakınları katıldı.

'NE YAPTIĞIMI BİLMİYORDUM'

Olay günü eşi Fahriye Dönmez’le beraber sabaha kadar oğlunun eve gelmesini beklediklerini söyleyen sanık Hasan Dönmez, "Mestan eve geldikten birkaç dakika sonra torunum, 'Dede beni kurtar' diye bağırdı. Aşağı indiğimde Mestan’ın ağlayan gelinimin kafasına vurduğunu gördüm. Oğlumu sakinleştirmeye çalıştım. Ancak bana da küfretti. Ortam biraz düzelince tekrar evime çıktım. Gelinim ağlamaya devam edince yine aşağı indim. Bana tekrar küfürler yağdırıyordu. Bir ara bana vurup kazakla boğazımı sıkmaya çalıştı. Cebimde çakı vardı. çıkartıp, elinden kurtulmak için birkaç kez rastgele salladım. Ne yaptığımı bilmiyordum. Kendime geldiğimde 112’yi aradım. Sonra da ambulansa taşınmasına yardım ettim" dedi.

GELİNİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmada dinlenen ölen Mestan Dönmez’in eşi Fatma Dönmez ise olay günü eşinin kendisine yemek yapıp yapmadığını sorması üzerine tartışmanın çıktığını söyledi. Dönmez, "17 yıllık evliyim. Eşim beni sürekli dövmezdi. Yalnızca sözlü olarak hakarette bulunurdu. Olay akşamı alkollün etkisiyle sinirliydi. Yemek hazırlamamı istedi. Bu sırada yatışması için ona sarıldım. Beni itekledi. Gürültüye çocuklarım uyandı ve dedelerini çağırdılar. Sonra aralarında kavga çıktı. Önceden oğlunu öldüreceğini söyleyen kayınpederim Mestan'ı öldürdü. İstemeyerek bana kötülük yaptı. Ondan şikayetçi değilim" diye konuştu.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, davayı erteledi.



SB(FK/CK)