Kaza, Reşatbey Mahallesi’ndeki Akhisar Sigara Fabrikası’nın hemen arkasında bulunan yolda geçen 16 Nisan’da saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Okul dışında kalan zamanlarda mandırada çalışan Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu Zeytincilik Bölümü öğrencisi 24 yaşındaki Fehmi Sevgen, mandıradan çıkıp arkadaşlarından ders notlarını aldıktan sonra evine gitmek için 45 YE 866 plakalı motosiklete bindi. Sağlık Meslek Lisesi önüne gelen, üniversiteli gence, 20 metre genişliğindeki yolda, plaka ve sürücüsü henüz belirsiz otomobil çarpıp hızla uzaklaştı. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi.

Sağlık görevlileri, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ağır yaralanan Sevgen’i ambulansla Manisa’daki özel bir hastaneye kaldırdı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan talihsiz üniversiteli, kazadan 24 gün sonra 10 Mayıs’ta yaşam mücadelesini kaybetti. Çalışıp hem de okuyan Sevgen’in ölümü yakınlarıyla arkadaşlarını yasa boğdu. Fehmi Sevgen, gözyaşları arasında ilçeye bağlı Zeytinova Beldesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

KAYIP SÜRÜCÜ BULUNAMADI

Kazayı görenlerin ifadesine göre, olay yerinden hızla uzaklaşan beyaz renkli Renault marka otomobil, halen bulunamadı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, trafik kazasına kurban verdiği oğlu için hayır yemeği veren acılı baba Niyazi Sevgen, isyan etti. Kazanın meydana geldiği yeri de gösteren talihsiz adam yetkililere seslendi. İki çocuk babası Sevgen, şöyle dedi:

"Oğlum işyerinden çıktıktan sonra arkadaşlarının yanına gidip ders notu almış. Eve gelirken de otomobil çarpmış. Tek oğlum vardı onu da kazaya kurban verdim. Bu yolun geniş olması nedeniyle sürücüler aşırı hız yapıyor. Benim yüreğim yandı. Oğlumun katili halen yakalanamadı. Oğluma çarpıp kaçan kişi benim için katildir. Yetkililere sesleniyorum; lütfen o otomobili de sürücüyü bulun."

AYNI YERDE BENZER KAZA

Üniversiteli Fehmi Sevgen’in hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazasının yaşandığı aynı yerde, geçen 30 Mart’ta da benzer bir kazanın olduğu belirlendi. Hızla gelen hafif ticari aracın çarptığı bisiklette bulunan 63 yaşındaki Yunus Çalışkan kaza yerinde, kızı 38 yaşındaki Aysun Erdoğan’ın da kaldırıldığı hastanede öldüğü bildirildi.



HA(İÖ/İD)