Kuşadası’nda tatilde tanıştığı Maria ile 1996 yılında ailesinden gizlice nikahlanan Cevdet Çelik, Rotterdam’a yerleşti. Evlilikleri 2,5 yıl süren Cevdet Çelik, boşandıktan sonra aynı şehirde yalnız yaşamaya başladı. İstanbul Gültepe’de yaşayan ailesini zaman zaman telefonla arayıp, bir-iki yıl arayla ziyaret etti.

Ancak 2010 yılı başlarında Cevdet Çelik’ten haber kesildi. Sabit bir telefon ya da adresi olmadığı için anne Sevim, baba Arslan ve kardeşleri, Cevdet’ten aylarca bir haber alamadı. Endişeleri daha fazla artınca Almanya’da yaşayan akrabalarından yardım istediler. Hollanda’ya geçen kuzenler yaptıkları araştırmada, Cevdet Çelik’in 2 Şubat 2010'da hayatını kaybettiğini ve belediye tarafından Rotterdam’da kimsesizler mezarlığında toprağa verildiğini belirledi. Anne Sevim Çelik, Almanya’daki akrabalarının yardımı ile Hollanda’ya gidip oğlunun mezarını ziyaret etti. Mezarı Türkiye’ye taşımak için, Türk Konsolosluğu ve Rotterdam Belediyesi ile görüştü. Ancak Rotterdam Belediyesi’nden Hollanda kanunlarına göre, mezarın 10 yıldan önce açılamayacağı söylendi. Türk Konsolosluğu’ndan bir kadın ise "Oğlunun mezarından bir avuç toprak al. Evine gidip otur” dedi.

Bu arada geçtiğimiz yıl bir iftar yemeğinde, kardeş Hasibe Çelik, konuyu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ileterek yardım istedi. Şişli Belediyesi'nin Avrupa Birliği Merkezi, mezarı getirebilmek için, Hollandalı parlamenterler ve emniyet yetkilileri nezninde aylar süren çalışma yaptı. 9 ay süren çalışma sonucunda, cenaze İstanbul’a getirildi. Gültepe-Ortabayır Camii’de öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, baba Arslan, anne Sevim, kardeş Hasibe ve akrabalar hazır bulundu.

Cenaze töreninde konuşan imam Mustafa Ekmekçi “Geçtiğimiz Ramazan’da iftar sofrasında sayın Mustafa Sarıgül’e bir kız çocuğu yaklaştı. Olayı anlattı. Aylarca uğraşıldı. Şimdi anne –baba ağlıyor. Ama sevinç, gözyaşı döküyorlar. Allah onlara ebedi  alemde devletin mutluluğunu nasip eylesin” dedi. Tören sonrası cenaze Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.