3 çocuklu Baş ailesi, yaklaşık 2 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek kronik böbrek yetmezliği olan minik Berk'e annesinden böbrek nakli yaptırmak istedi. İncelemelerde anne Ümit Baş uygun bulunmayınca, baba Erdem Baş verici oldu. Organ Nakli Enstitüsü Müdürü ve cerrahi sorumlusu Doç.Dr. Ayhan Dinçkan tarafından 9 Mayıs'ta babanın bir böbreği, minik Berk'e başarıyla nakledildi.

Uzun süredir çocuklarına böbrek nakli için mücadele eden ve bu uğurda memleketleri Ordu'dan Antalya'da gelen Baş ailesi, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret ederek yardım istedi. Rektör Kurtcephe, Erdem Baş'ı üniversite hastanesine sözleşmeli işçi olarak aldırdı. Ordu'da bir kargo şirketinde çalışan lise mezunu Erdem Baş, 45 günlük rapor süresinin ardından AÜ Hastanesi'nde kendisine uygun bir işte çalıştırılacak.

AMACIMIZ İNSANLARA HİZMET ETMEK

Minik Berk'e 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan ve çeşitli hediyeler veren Rektör Kurtcephe, "Bizim varoluş gayemiz halkımıza hizmet etmek, insanlarımızı daha mutlu görebilmektir. Bugün de Baş ailesi çocuklarına yapılan nakilden dolayı şehir değiştirmek ve burada bir müddet ikamet etmek gibi bir zorunlulukla karşı karşıya kalmışlar. Baba mevcut işini bırakmış. Bugünden itibaren de ailemiz iş sahibi olacak. Akdeniz Üniversitesi çatısı altında çalışacaklar. Önemli olan insanların mutluluğudur. Biz de bu güzel ve şirin aileyi mutlu görürsek mutlu oluruz" dedi.

BU İŞE ÇOK İHTİYACIMIZ VARDI

Müjdeli haberi alan baba Erdem Baş, ameliyattan sonra Ordu'ya dönselerdi, kontroller için zaman zaman Antalya'ya gelmek zorunda kalacaklarını, maddi sıkıntı içerisinde yaşarken, Ordu'dan Antalya'ya gelip gitmenin kendilerine ayrı bir maddi külfet getireceğini belirtti. Bu nedenle Antalya'da iş bulmak ve Antalya'ya yerleşmenin daha uygun olacağını düşündüklerini anlatan Erdem Baş, "İşe çok ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacımızı Rektör hocamız karşıladı. İnşallah çocuklarımızla birlikte bir ömür boyu Antalya'da yaşarız. Rektör hocamız bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Anne Ümit Baş ise Rektör Kurtcephe'ye teşekkür ederek, "Çok duygulandık. Oğlumuz bu hastanede sağlığına kavuştu. Hastane şimdi de eşimi iş sahibi yaptı. Daha ne isteyelim" dedi.