Merkez Yüreğir İlçesi'nin Dedekorkut Mahallesi'nde yaşayan İsa Özlü, dün öğle saatlerinde balık avlamak için Seyhan Nehri kıyısına geldi. Bir süre olta atıp balık tutmaya çalışan genç, güneş altında terleyince serinlemek için suya girdi. Kulaç atıp nehrin ortasına kadar gelen genç, birkaç dakika sonra da gözden kayboldu. İsa Özlü'nün suyun içinde kaybolduğunu gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin aramalarına rağmen İsa Özlü'nün izine rastlanmadı.

Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde bir süre psikiyatri tedavi görüp iki hafta önce taburcu edilen İsa Özlü'nün babası, oğlunun bulunması için dalgıç polislerden yardım istedi. Emniyet Müdürlüğü Sualtı Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polislerin 4 saat süren çalışmasında İsa Özlü'nün cesedine ulaşıldı.

Oğlunun sudan çıkartılan cesedini gören Ahmet Özlü, gözyaşlarına boğuldu. Ellerini açıp "Allahım, bana bu acıyı yaşattın, başkasına yaşatma. Ciğerim yanıyor, başkası yanmasın" diye feryat eden Ahmet Özlü'yü çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Üzeri örtülü olan cesedin yanına uzanıp uzun süre ağlayan Ahmet Özlü, sakinleştirici ilaç vermek isteyen sağlık ekiplerine de direndi. 

İsa Özlü'nün cenazesi, polislerin incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.



FK(OA/BT)