Merkez Nilüfer İlçesi Konaklar Mahallesi'nde geçen Mayıs ayında meydana gelen olayda, Haşim Savaş, oğulları Batuhan ve Ferhat Savaş'ı da yanına alarak otomobille akşam yemeğini annesiyle yemek için yola çıktı. İddiaya göre Haşim Savaş yol verme yüzünden 16 Z 9186 plakalı kamyoneti kullanan Kadir Morkoç (23) ile tartıştı. Yıldırım Caddesi'ne gelindiğinde Kadir Morkoç, ağabeyi Abdullah (25) ve arkadaşı Mustafa Çapkın (25) ile kamyonetten inerek, Haşim Savaş ve iki oğlu ile tartışmaya başladı. Küfürleşmenin ardından çıkan kavgada, sopa ve bıçaklarla yaralanan Haşim Savaş ve çocukları Batuhan ve Ferhat Savaş yakınlardaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan yaralılardan Mudanya'da bir kamu bankasında çalışan Ziraat Mühendisi Ferhat Savaş kurtarılamadı. Durumları ağır olan Haşim Savaş ve Açık Öğretim Fakültesi'nde eğitim gören oğlu Batuhan uzun bir tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.

Olayın ardından kamyonetleriyle kaçan şüpheliler ise polis tarafından yakalandıktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 

OLAY ANINI ANLATTI

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' ve 'Yaralamak' suçlarından haklarında ömür boyu hapis cezası istenen sanıklardan Kadir Morkoç ve Mustafa Çapkın ile müşteki sanık Haşim Savaş ve oğlu Batuhan Savaş duruşmada hazır bulundu.

Daha önceki celsede tutuklu sanıklardan Abdullah Morkoç’un kendisinden şikayetçi olduğu Haşim Savaş ilk kez ifade verdi. Yol verme kavgasında bir oğlunu kaybeden kendisi ve diğer oğlu da yaralanan Haşim Savaş olay anını şöyle anlattı:

"Olay günü çocuklarımla birlikte Beşevler istikametine doğru gidiyordum. Trafik sıkışıktı. Bir ara yanımızdaki kamyonetten küfürler edildiğini duyduk. Işıkların orada durduğumuz zaman arkamda kalan bu araçtan el kol hareketleri yapıldığını fark ettim. Araçtan biri inince ben de konuşmak için indim. Bana 'Neden yol vermiyorsun?' diye sordu. Araçtan iki kişi daha indi. Ellerinde sopa ve bıçaklar vardı. Bunun üzerine benim çocuklarım da araçtan indi ve bir anda ortalık karıştı. Bıçakla bana vuran kişinin kim olduğunu göremedim ancak üç şahsın elinde de bıçak vardı. Kavga sırasında benim elimde bir sopa olduğundan bahsediliyor. Ancak ben o sopanın elime nasıl geçtiğini hiç bilmiyorum. Benim aracımda böyle bir sopa yoktu. Sanıklar hakkında şikayetçiyim."

'BİZİ ÖLDÜRESİYE DÖVÜP KAÇTILAR'

Babası Haşim Savaş’la birlikte ilk kez duruşmaya katılan Batuhan Savaş da, ağabeyini ve babasını kimin bıçakladığını görmediğini belirterek şöyle dedi:

"Yandaki araçtakiler bize küfredince babam onlarla konuşmak için araçtan indi. Bizim gelmemizi de istemedi. Onlarla konuştuğu sırada bir anda babamın başının kanadığını fark ettik. Durumu tam kavrayamadık ve ağabeyimle birlikte araçtan indik. Yanlarına gittiğimizde bize de saldırmaya başladılar. Bende tek bir bıçak yarası vardı. Diğer sanıkların ellerinde de bıçak vardı ancak babam ve ağabeyimi kim bıçakladı onu göremedim. Daha sonra bizi öldüresiye dövdüler ve olay yerinde bırakıp kaçtılar."

Tanıkları dinleyen mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.



SB(FK/COŞ)