SÜHEYLA KAPLAN- BELEK

Antalya’nın belek ilçesinde Alman ve Türk gazetecilerin katılımıyla ‘’Gloria Golf’ adlı otelde düzenlenen basın toplantısında 2013 yaz katoloğu Öger Tours Genel Müdürü Walther, Öger Tours Tanıtım ve Pazarlamam Sorumlusu Dr. Georg Welbers, Öger Tours Üretim Menejeri Altan Tarakçı, Öger Tours Kontrat Müdürü Levent Bekaroğlu ve Öger Tours Basın Sözcüsü Kahrin Rüters ve Akdeniz Holiday Plan Bölge Müdürü Nergiz Gürler­­’in  katılımıyla gerçekleşti.

 

2013 yazı için mevcut otellerine 41 otel daha ekleyerek 463 otelle  kapasitelerini yüzde 9 oranında artırdıklarını belirten Walther,  ‘Otel artısıma paralel olarakta ucuş programlarında da yüzde 8’lik bir ilave  yaparak her zaman olduğu gibi ‘Turkiye uzmanlığımızı devam ettiriyoruz’ dedi. Gerçeklestırdigimiz bu artışla da 2013 yılı için yuzde 2’ lik bır büyüme hedefliyoruz.

 

Walther, ‘’Türkiye’min en çok tercih edilen Akdeniz bölgesi. Öger’in programımıza aldığı yeni otellerin sayısı 24’ü buldu. Likya sahilleri ve Bodrum, rezervasyonlardaki artışın iki önemli tatil bölgesi oldu. Türkiye uzmanı olarak Türk Rivierası’nın dışında kalan bölgelerdeki otel oranımız yüzde 40. Bu artış Batı sahilinde yoğunlaşmamızı sağlayacak’ dedi.

 

YENİ TURLAR VE KOMBİNASYONLAR

 

‘’Dionyssos’un izinde’ bağlığıyla yeni program çerçevesinde Ege turuna başlayacaklarını belirten Walther, ‘’Ege turu, ehli keyiflerin Batı Türkiye kültürünün ve burada yapılan şarapçılığın tadına varacağı bir sehayat. Bu tür kapsamında Efes, Truva, Bergama gibi Türkiye’nin en önemli antik kentlerinin yanı sıra, Ege’nin pek fazla tanınmayan adalarından olan Bozcaada’daki üzüm bağları ya da Efes yakınlarındaki Türkiye’nin en büyük şarap üretim tesislerinden birinin bulunduğu Ortaklar ilçesi de ziyaret edilecek’ şeklinde konuştu. Ayrıca bu yıl Karadeniz bolgesi icin de gezi turlarının buyuk ilgı gorecegini söyledi.

 

‘ANTALYA GELECEĞİN PAZARINDA CAZİP BİR COĞRAFİ KONUMA SAHİP’

 

Öger Tours tarafından organize edilen ‘’Antalya maratonu’, ‘Runtalya’, futbol, tenis ve yüzme programları ile diğer turizm şirketlerinden ayrıldıklarına işaret eden Walther, şöyle konuştu: ‘’Kongre turizmi ıcın Antalya geleceğin pazarında önemli birer yere salıp olan kongre turizmi  için şnemli bir potansıyele  sahıptir. Harika oteller, mükemmel bir hava limanı bağlantısı ve dogu ile batı Avrupa arasında yer alan cazip bir coğrafi konum sunmaktadır. ‘

 

Walther, Öger Toursun müşterilerine Almanca konuşulan ülkelerde yaşayanlara yönelik birçok kültürel, eğlence ve spor faaliyetlertinin, haftalık ilçe pazarlarının gösterildiği bir etkinlikler takvimi online erişime sundukları söyledi.

 

 Öger Tours Marketing Sorumlusu Welbers ise, otel fiatlarının 2013 yılında da sabit kalacağına dikkati çekerek, Türkiye programının 5 yıldızlı otel segmenti olarak zenginleştirildiğini kaydetti.

 

Çekici erken rezervasyon indirimleriyle yüzde 30’a varan tasarruflardan yararlanabileceğini sözlerine ekleyen Welbers, ‘’Türkiye fiatları yüzde 2’lik hafif bir atış gösterdi. Ama diğer taraftan Tunus ürünleri yüzde 2 oranında, Mısır tatilleri ise yüzde 3’lük bir oranda ucuzladı’ dedi.

 

Öte yandan Öger Tours yetkilileri, cep telefonları için ürettiği özel applerle seyahat rehberligini elektronik ortama  taşımakla  bir  ilke imza attıkları belirterek, Türkiye’de tatil yapmak isteyen bir turistin bu appı cep telefonuna indirdikten sonra ihtiyaç duyacağı   her türlü bilgiye ulaşabileceğini kaydetti.