Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplanan tiyatro sanatçıları İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yapılan yönetim ve tüzük değişikliklerini protesto etti. Beyaz giyinip yakalarına ‘Susmuyoruz’ kokartı takan sanatçılar 18. İstanbul Kültür Sanat Vakfı Tiyatro Festivali öncesi sessiz eylem yaptı. Eylemde Beşiktaş taraftar grubu ‘Çarşı’ pankartı açıldı. CHP Milletvekili Gürsel Tekin de tiyatroculara destek için eyleme katıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI


Tiyatro sanatçılarına destek için gelen tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı, yönetmen ve yazar Mücap Ofluoğlu'nun yaptığı konuşma sırasında duygusal anlar yaşanırken hem kendisi hem de tiyatro sanatçıları göz yaşalarını tutamadı. Ofluoğlu, "Ne güzel, ne ağlamaklı, ne mutlu günler yaşadık burada. Muhsin Bey de vardı. Nur içinde yatsın. Muhsin Ertuğrul ve nicesini tanıdım, hayatlarını yazdım. Bunları yazdığım için mutluyum. Siz de bu mutluluğa sahip çıkın. Bırakmayın bu tiyatroyu. Bu tiyatroya verilen emeğe yazıktır. Ben buraya göz yaşı dökmeye gelmedim, sizi alkışlamaya geldim" şeklinde konuştu.

"TEK TİPLEŞTİRİLMEK İSTENİYORUZ"


Tiyatro sanatçısı Engin Alkan yaptığı konuşmada, "Yönetim ve tüzük değişikliğinin, özelleştirme düşüncesinin ardında bizim koşullarımızı iyileştirmek değil, çok sesliliği yok etmek, tek tipleştirmek, ötekileştirmek, muhalefeti ve demokrasiyi susturmak vardır. Biz tiyatrocuları susturmak istiyorlar ama susmayacağız" dedi. Konuşmadan sonra tiyatrocular Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdıkları defteri imzaladı.


UA (TT) (FOTOĞRAF)