Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin yeni oluşturduğu pazarlar için getirdiği uygulamaları protesto etmek için kura çekimi yapılan düğün salonunun önünde gösteri yaptıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı’na yürüyen pazarcılar burada da oturma eylemi yaptı. İl Başkanı Sedat Yalçın’ın yerinde olmaması nedeniyle eylemi sonlandıran 200 kadar pazarcı, Adliye Sarayı’na yürüyerek, Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa Dündar hakkında 'görevi kötüye kullandığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Göstericiler daha sonra olaysız biçimde dağıldı.

BAŞKAN DÜNDAR: MAĞDURİYET YOK

Bu arada, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman ile pazarları gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pazarcıların katkı payları ve yerlerinin taşınması konusundaki tepkilerini değerlendirdi. Yaptıkları tüm çalışmaların yasa ve tüzüklere uygun olarak gerçekleştirildiğini kaydeden Dündar, "Katkı payı, belediyenin kasasına yatmaktadır ve yine aynı şekilde esnafa dönecektir" dedi.

İlçede resmi olarak kayıtlı 532 pazarcı esnafının bulunduğunu hatırlatan Dündar, yeni yapılan modern pazar alanlarındaki yerlerin pazarcı esnafına dağıtımında da, hiçbir pazarcının mağdur edilmediğini söyledi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman da Başkan Dündar’a, çalışmalarından dolayı teşekkür etti, "Biz de bu konuda belediyelerden devirlerimizi verip, katkı paylarını almasını istiyoruz. Bizler, belediyelerimize katkı koymaya hazırız. Belediyelerimizin yanındayız" dedi.