Osmanlı İmparatorluğu döneminde akıl hastalarının müzikle tedavi edildiği ve 1997 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi'ne devredildikten sonra müze haline getirilen Sultan 2'nci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi her yıl bir önceki yılın ziyaretçi rekorunu kırıyor. 2010 yılında 147 bin 362 kişinin ziyaret ettiği müzeyi, 2011 yılında yabancı turistlerle birlikte toplam 207 bin kişi ziyaret etti.

2004'TE MÜZE ÖDÜLÜ ALDI

Avrupa Konseyi tarafından 2004 yılında 'Avrupa'nın En İyi Müzesi' ödülünü alan müzede müzik, su ve şifalı ot kokularıyla hastaların nasıl tedavi edildiği cansız manken olan hasta ve doktor maketleriyle anlatılıyor.

315 BİN LİRA GELİR

Kişi başı 5, grup indirimi ile 3 ve öğrenci 2 lira olarak ücretlendirilen müzeye giriş ücretinden üniversitenin kasası da doldu. Eğitim amaçlı gelen öğrenciler,Trakya Üniversitesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ile resmi heyetler, erler, özürlüler ve 65 yaşını aşan yaşlılardan oluşan 117 bin kişi müzeyi ücretsiz gezerken, ücretli müzeyi gezen 90 bin kişiden 315 bin lira gelir elde edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAYRAN KALMIŞTI

Geçen Aralık ayında Edirne’ye 2 günlük bir zayerette bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trakya Üniversitesi’ne bağlı 2’nci Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesini gezmiş ve eşi Sare Davutoğlu ile birlikte, Osmanlı dönemine uygun kıyafetler giydirilen cansız mankenlerin arasına oturarak müzisyenin çaldığı ney ve kanunu dinlemişti.Davutoğlu çifti, müzeyi çok beğenmişti.



FK(LK/AAA)