Saat 19.00'da "Her yer ODTÜ, her yer direniş" sloganlarıyla 100. yıl Migros önünden ODTÜ A4 kapısına bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonunda yüzlerce kişi ODTÜ A+ kapısına barikat kurdu. Polis barikat kuran kitleye yoğun gaz bombaları ve plastik mermi ile saldırıya geçti. Kitle ise saldırıya taşlarla karşılık vererek direnişe geçti.


Yoğun polis saldırısı sonucu kitle dağılırken kısa süre sonra toplanan gençler tekrar alana dönerek polisle çatışmaya girdi. Polisin attığı gaz bombaları ormanlık alanda yangına neden olurken, yangınların çoğunu öğrenciler söndürdü.

Saat 22.00 sularında polis üniversite içine girerek burada yoğun bir saldırı düzenledi. Polisin aralıksız olarak plastik mermi kullandığı görüldü.

Polis saldırısı sonucu aralarında bir gazetecinin de bulunduğu onlarca kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi eylemciler yaparken, çok sayıda kişi özel araç ve ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Gaz bombalarının isabet ettiği bazı yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.

Üniversite içi ile giriş kapılarında çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.